Поклон Ваздухопловној академији у Београду, вредан око пола милиона долара!

Етихад ервејз инжењеринг, који је део Етихад евиејшн групе, поклонио је јуче Ваздухопловној академији у Београду врата горње палубе најскупљег и највећег путничког авиона Ербас А380, вредна око пола милиона долара, која ће бити коришћена у настави.

Делегација Етихад ервејза, који је стратешки партнер Ер Србије, тим поводом је посетила Ваздухопловну академију, а разговарано је и о будућој сарадњи Етихада, Ер Србије и Ваздухопловне академије и развоју дуалног образовања ваздухопловног особља.

Партнерство Етихада и Ваздухопловне академије, једине државне школе која образује ваздухопловно особље, траје већ три године, нагласио је Горан Цвијановић, директор ове образовне установе.

Генерални директор Етихад ервејз инжењеринга Џеф Вилкинсон је рекао и да Ваздухопловна академија у Београду има један од најбољих програма обуке за будуће инжењере у региону и да му је драго што Етихад може то да подржи савременом обуком. „Девет дипломаца ове школе је прошло прву фазу инжењерске обуке у Уједињеним Арапским Емиратима и сада ће започети нову фазу учења у компанији Етихад ервејз инжењеринга”, истакао је Вилкинсон.

Иначе, Ваздухопловна академија у Београду је овлашћена за обуку кадрова Етихад ервејза, Ер Србије, Аеродрома Никола Тесла, Јат Технике и Министарства одбране Србије и лидер је дуалног образовања у Србији.

Ученици се опредељују за цивилни или војни програм, и у складу са тим, поред дипломе, стичу и лиценце, односно дозволе за рад.

Извор: Танјуг