У северној Митровици запаљене просторије Друштва српско-руског пријатељства и „Отаџбине“

У пожару који је избио јутрос око 3.30 у просторијама Друштва српско-руског пријатељства „Косовско огњиште“ у северном делу Косовске Митровице није било повређених, а узрок пожара није саопштен.

Просторије друштва у близини кафеа „Долче вита“ у северном делу Косовске Митровице користили су Народни покрет „Отаџбина“ као и народни посланик у Скупштини Србије Славиша Ристић.

Ватрогасци су угасили пожар, обављен је увиђај, али није саопштено шта је узрок пожара.

Према речима очевидаца, због велике концентрације дима евакуисани су поједини станари зграде у којој се налазе просторије тог друштва.

На лицу места јутрос је био и члан председништва Народног покрета „Отаџбина“ Марко Јакшић који је за паљење просторија оптужио Србе и премијера Србије Александра Вучића.

„Управо у овим просторијама написани су многи текстови о издаји Срба на Косову и Метохији и ово није једина паљевина, мени су пре две године запалили ауто, то је исти рукопис и ово је само пример како се Вучић обрачунава са својим противницама“, рекао је Јакшић.

Према његовим речима, јучерашњи критички текст око рушења зида код моста на Ибру био је највероватније повод за паљење просторија.

        Бета