СРБИЈО, ЗАШТИТИ СРПСКИ ЗИД ПЛАЧА!

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији принуђено је да се обрати државницима Србије због понижавања породица српских жртава.

Домаћа и страна јавност сведоци су немилих догађаја 3. априла ове године испред Народне скупштине Републике Србије, где су разни хулигани, Сорошеви плаћеници и албански лобисти несметано цепали пароле са фотографијама убијених цивила, војника, полицајаца, ломећи летве и рушећи Зид плача.

Породице српских жртава, које су најобесправљенија категорија људи у Србији, захтева да држава Србија преузме коначно своју обавезу и заштити српски Зид плача од уништења на исти начин како су заштићени припадници ЛГБТ популације, Жене у црном, Иницијатива младих за људска права, као и изложба из Приштине о албанским жртвама у Центру за културну деконтаминацију у Београду. Били смо сведоци тога да су специјалне снаге полиције и жандармерија за њихове активности блокирале центар града, чак нису дозволиле мајкама и породицама српских жртава да приђу српском Зиду плача који је постављен испред Народне скупштине и запале свеће. Питамо се каква опасност прети било коме од породица жртава?

Несхватљиво је да се дозволило да рушилачке хорде из региона униште српски Зид плача, а да полиција не интервенише, чак је није ни било у близини. Плашимо се да се преко породица жртава играју политичке игре и да неке организације имају већи значај него што су породице жртава. Захтевамо исти третман државе: да српски Зид плача код Народне скупштине буде обезбеђен од стране полиције на исти начин као и Жене у црном и Иницијатива младих за људска права приликом обележавања „дана сећања на геноцид у Сребреници“ у Београду, 11. јула сваке године.