Харадинајево предизборно обећање – хапшење Вулина и Ђурића!

Рамуш Харадинај, бивши командант Ослободилачка војска Косова, рекао је да Србија дугује извињење Косову и најавио да ће, уколико буде изабран за премијера, ухапсити Марка Ђурића и Александра Вулина ако дођу на Косово. Александар Вулин одговорио је да ће Харадинај одговарати за своје злочине.

Харадинај је за косовску телевизију рекао да је Србија „учинила злочине, геноцид и стотине масакра на Косову“ и да би зато требало да затражи извињење.

За Вулина и Ђурића каже да су „извршили агресију“ и да у тим околностима треба „поштовати закон и ухапсити их“.

Харадинај је поручио и да неће дозволити да Србија „игра улогу у његовој земљи“. Додао је да није против дијалога са Београдом, али „дијалога о међусобном признавању“.

Вулин: Кад Харадинај прети хапшењем, то је озбиљно

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин изјавио је да су Харадинајеве „претње хапшењем“ озбиљне, али да ће Харадинај „одговарати за своје злочине“, док ће он наставити да брани своју земљу и Србе на Косову.

„Морате да знате да је то наравно озбиљно. Можда ће ме Харадинај ухапсити, а да можда и неће, али једно је сигурно, а то је да је Харадинај ратни злочинац и да ће правда по њега доћи“, рекао је рекао је Вулин новинарима одговарајући на питање да ли озбиљно схвата претње хапшењем од стране Харадинаја.

„Ми ћемо сачекати, као што смо чекали и са ратним злочинцима из Другог светског рата, да прођу деценије пре него што су упознали лице правде. Сачекаћемо и Харадинаја. Харадинајева ћелија у Нишу ће бити спремна за њега и он ће за своје злочине одговарати“, рекао је Вулин.

n1info.com