НЕМА НИШТА ОД УЈЕДИЊЕЊА: Опозиција пукла по свим шавовима

Ситуација са Демократском странком и расулом које влада унутра и око ње, у којој се међусобно препуцавају њени бивши и садашњи лидери и функционери, на најбољи начин осликава стање у којем се налази опозиција у Србији данас, сагласни су стручњаци.

Они напомињу да тој и таквој опозицији помоћи нема и да је шанса да се они уједине или уопште усагласе до београдских избора равна нули.

– Шутановчева „политика сабирања” имала би смисла кад се не би сабирале нуле – прокоментарисао је на свом Твитер профилу маркетиншки стручњак Небојша Kрстић.

Политички аналитичар Бранко Радун каже да је Демократска странка, чији је садашњи рејтинг око четири одсто, слика и прилика целе опозиције.

– Ако они не могу унутар себе да се договоре, говорим о људима који су били бивши предеседници Демократске странке и о садашњем, да седну нормално и да разговарају, губе и оно мало подршке што су имали и тај део људи који је досад гласао за њих терају у апстиненцију. Kада у својој породици не можете да средите ствари, како можете да заведете ред негде са стране. То је увек лоша порука, ти сукоби и препуцавања. Али то заправо сада само испливава нешто што се годинама ту таложило и накупило – каже Радун.

Он додаје да је сасвим јасно да не постоји шанса да се до београдских избора направи неки већи опозициони блок.

– Они ће ићи у много колона и покушавати да објасне људима да је то много боље, и то само зато што не могу да се договоре – каже Радун.

Подсећања ради, након што је лидер демократа Драган Шутановац за лош рејтинг те партије пре два дана окривио своје претходнике и поручио да је ДС кућа Бориса Тадића, Горан Јешић и Бојан Пајтић су му жестоко узвратили.

Бивши председник ДС-а Бојан Пајтић Шутановцу је поручио да пуца сам себи у ногу, а посланик демократа Горан Јешић је навео, реагујући на Шутановчеву изјаву да је ДС Борисова кућа, да онда већини очигледно није место ту.

 

Alo.rs