Бентлијем налетели на возило у којем је био Вучић, нема индиција о нападу

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић потврдио је данас Танјугу да је у суботу током дана на колону возила под пратњом у којој се налазио председник Републике Александар Вучић налетело возило марке „бентли“.

„Након тога обезбеђење председника Републике је хитро реаговало, и та лица су задржана. Позвана је полиција која је привела три лица због овог налетања возила и започете су предистражне радње“, рекао је Стефановић.

Према речима министра, у овом тренутку не постоје озбиљне индиције или докази да је председник Републике био мета овог напад.

„Свакако ће се истражити сваки детаљ и током истраге доћи до свих релеватних чињеница за овај случај“, навео је Стефановић.

Колона возила у којој се налазио председник Србије Александар Вучић пресечена је у суботу ујутру око 8:20 часова на кружном току Топчидерска звезда, а због угрожавања сигурности председника ухапшене су три особе, пише „Политика“.

хапсење затвор лисице хулигани утакмица туца нереди ртв јпг

Илустрација morguefile.com

Како наводи лист, позивајући се на свог саговорника, они су возилом марке „бентли“ налетели на аутомобил у коме се налазио Вучић.

Осумњиченима је одређено и полицијско задржавање од 48 сати и они ће уз кривичну пријаву у понедељак бити саслушани у Вишем јавном тужилаштву у Београду, наводи лист у јутрошњем издању.

На колону возила, према речима „Политикиног“ саговорника, налетео је аутомобил марке „бентли“, црне боје, шпанских регистарских ознака којим је управљао Лука Р.

Поред возача, у аутомобилу који је угрозио безбедност председника, налазили су се и Милош Т. и Стеван Д, наводи лист.

Сва тројица осумњичених, према незваничним информацијама, одраније су позната полицији по извршењу различитих кривичних дела.

Како се наводи, Лука Р. је у кружном току Топчидерска звезда „дрифтовао“ аутомобил, односно брзо га окретао под пуним гасом тако да гуме почну да шкрипе.

Услед задње вуче, волан су држали супротно окренут, па се ауто, практично, кретао постранце. Колону у којој је био председник Вучић чинила су три возила. Он се налазио у првом, а „бентли“ је ударио баш у тај ауто, препричава догађај „Политикин“ саговорник.

Према његовим речима, упоредо са ударцем у ауто у којем се налазио Вучић, „бентли“ је, не заустављајући се, блокирао друго возило из пратње, па припадници обезбеђења председника које се налазило у њему нису могли да реагују, наводи „Политика“.

Треће возило из пратње је кренуло за „бентлијем“, сустигло га, а припадници председниковог обезбеђења су тројицу „путника“ буквално извукли из возила.

Према незваничним информацијама, осумњичени су након привођења у полицију тестирани на наркотике, а у крви и мокраћи једног од њих, према истим информацијама, утврђено је присуство кокаина.

Сва тројица, према информацијама којима располаже Политика, раде као обезбеђење једне популарне престоничке дискотете, а аутомобил којим су ударили у колону возила у којој се налазио председник Вучић позајмили су од једног познатог фудбалера.

Како тврди „Политикин“ саговорник, тројица ухапшених нису имала намеру да „нападну“ колону возила у којој је био председник.

После посла у дискотеци, како сазнаје лист, кренули су да се провозају скупоценим аутомобилом, а кад су стигли до Топчидерске звезде возач је почео да „дрифтује“ возило.

После неколико тренутака, наишла је колона возила у којој је био председник и „бентли“ је директно налетео на аутомобил у којем се налазио Вучић.

Кривичном пријавом која је поднета против њих осумњиченима се на терет ставља најтежи облик кривичног дела угрожавања сигурности за које је запрећена казна од једне до осам година.

Танјуг, Политика