ПРОГРАМ „КРЕАТИВНО МЕНТОРСТВО” ПРЕДСТАВЉАМО У ГАЛЕРИЈИ МАТИЦЕ СРПСКЕ У НОВОМ САДУ

У уторак 10. октобра од 18 часова разговарамо са културном сценом Новог Сада у Галерији Матице Српске. Конкурс и програм 4. циклуса „Креативног менторства” овај пут ће представити наш тим и Хелена Хирсцхенбергер, алумнисткиња 3. генерације КМ и истраживач сарадник на Факултету техничких наука у Новом Саду.

„Креативно менторство” је јединствени програм који постоји у Србији од 2012. године и пружа могућности за лични и професионални развој будућих лидера у области културе промовишући менторство као метод доживотног учења и размене знања и искуства између етаблираних стручњака, ментора, и будућих професионалаца, ментија.

Photo Marija Piroski

Кроз „Креативно менторство“ талентоване, посвећене и ангажоване младе особе активне у области културе бивају повезане са одговарајућим менторима у односу на своје потребе и интересовања, а кроз низ активности, тренинга и догађаја стичу увиде, контакте и информације до којих сами не би дошли.

У претходна три циклуса програма ментори/ке су били врхунски домаћи и страни професионалци, између осталих: Јасна Димитријевић, директорка Задужбине Илије М. Коларца, Аида Ћоровић, активисткиња за људска права, Душан Томић, партнер у КПМГ, Тони О`Брајан, некадашњи директор Бритисх Цоунцил-а за Западни Балкан, Мете Кјуел Нилсен, бивша амбасадорка Данске у Србији, Марија Десивојевић Цветковић, потпредседница Делта Холдинга, Маја Лалић, креативна директорка Миксера, Олга Свобода, директорка ГИ Гроуп ХР Солутионс, Бранко Димитријевић, професор и теоретичар уметности, Милан Петровић, председник Српске асоцијације менаџера, Хелен Ларшон, бивши аташе за културу Амбасаде Шведске у Београду, Борут Вилд, један од водећих графичких дизајнера у региону и професор на ФМК, и други.

Конкурс за нови циклус програма „Креативно менторство” трајаће од 28. септембра до 19. октобра и намењен је перспективним професионалцима у области културе из целе Србије заинтересованим за менторску подршку њиховим пројектима, иницијативама и личном и професионалном развоју.

Заинтересовани за учешће у програму треба да попуне пријавни формулар (Google Form) и да пошаљу ажурирану биографију (ЦВ) на српском језику на info@kreativnomentorstvo.com.

Покровитељи четвртог циклуса “Креативног менторства” за сада су Coca Cola Hellenic, Министарство културе и информисања Републике Србије, ЕРСТЕ банка, Амбасада Шведске у Београду и Француски институт у Србији. Наши партнери су Gi Group HR Solutions, Нова Искра, Mokrin House, штампарија Vizartis, EPIC ASSISTANTS, Designed.rs и други

Детаљне информације за учешће на конкурсу можете наћи на линку https://www.kreativnomentorstvo.com/konkurs2017/

Важни линкови:

FB event: https://www.facebook.com/events/236005966928610/

https://www.facebook.com/creativementorship

https://www.instagram.com/kreativnomentorstvo/

https://www.youtube.com/user/kreativnomentorstvo/

https://www.flickr.com/photos/kreativnomentorstvo/

https://www.linkedin.com/company-beta/10065160