Изложба у ПТТ музеју „Жене у ПТТ саобраћају“ поводом Светског дана поште

Пошта Србије обележила је Светски дан поште – 9. октобар, изложбом у ПТТ музеју „Жене у ПТТ саобраћају“.

Пошта Србије с посебном пажњом уважава овај празник, не само због чињенице да је Кнежевина Србија била једна од 22 земље оснивача Светског поштанског савеза, већ и како би истакла и подигла свест о значају и улози поште у свакодневном животу, њеном доприносу социјалним и економским променама и развоју.

Изложбу је у име в. д. директора Предузећа Мире Петровић отворила и присутне поздравила Нела Бојовић, руководилац Сектора за корпоративни маркетинг и одговорност.

„Светска поштанска породица данас се суочава са трендовима који великом брзином мењају начине на који градјани и компаније комуницирају, сарадјују и послују. Од развоја интернет комуникација, преко дигитализације и интернет трговине која има двоцифрену стопу раста. То је изазов на који пет милиона поштара широм света мора да одговори кроз унапредјење својих пракси, дефинисање нових понуда и дигитализацију“, казала је Нела Бојовић и додала да уз то, важан задатак за сваког националног оператора представља очување националне поштанске инфраструктуре.

„На том задатку Пошта Србије остварује позитивне показатеље раста и развоја, кроз аутоматизацију прераде пошиљака и јаку логистику за електронску трговину – од складиштења до дистрибуције. Све ово пропраћено је интензивним развојем наших ИТ решења, као и финансијских услуга“, оценила је она.

Бета