ПРЕД ОРЛОВИМА ЈЕ ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК! На корак до Русије!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Славољуб Муслин рекао је да је његова екипа свесна шта је чека против Грузије и да ће то бити историјска утакмица, у којој се нада да ће играчи дати све од себе.

Прижељкивали смо пред почетак квалификација да ова утакмица буде пресудна за нас. Биће веома тешко, знамо шта нас чека. Ово је историјски моменат за момке, знају шта им значи утакмица и сигуран сам да ће дати све од себе. Ако буде тако, не сумњам да ћемо победити и отићи у Русију„, рекао је Муслин на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Србија ће у понедељак играти против Грузије утакмицу у којој ће покушати да оствари пласман на Светско првенство у Русији.

Муслин је казао да је Грузија „веома непредвидива репрезентација“ коју нико у овој групи није победио два пута. „Надам се да ћемо ми бити први који ће то урадити“, навео је селектор.

Он је најавио промене у саставу у односу на претходну утакмицу против Аустрије у Бечу.

Филип Костић се добро осећа, конкурисаће за место у тиму. Није играо у Бечу јер смо се мало плашили, али се потпуно опоравио и нема проблема. Никола Максимовић се враћа после суспензије. Врло је вероватно да не почнемо у истом саставу као против Аустрије„, казао је Муслин.

Говорећи о поразу од Аустрије, Муслин је рекао да је противник једноставно био бољи.

Били су бољи од нас. Било је мало нервозе, то је била важна утакмица. Било је много публике која нас је бодрила, осећали смо одговорност, али је чињеница да нисмо били на нивоу. Најважније је то што не зависимо од других. Ако победимо, сигурно пролазимо и то је за нас свакако олакшавајућа околност у односу на Велс и Ирску, који морају да мисле на нас. Ми гледамо себе и ако победимо, а верујем да хоћемо, идемо у Русију„, рекао је селектор.

Он је казао да су репрезентативци Србије довољно одрасли да знају какве коментаре треба да читају и да су „огуглали на критике“.

Они су довољно велики и одраслу да знају шта треба да читају, а шта не. Огуглали су на те критике. Можда су резултати репрезентације у претходним квалификацијама, можда је то. Ако неко заслужује подршку, то су ови момци који су дали све од себе, показали су да су победници. Пораз не треба да нас поколеба, то је спорт, треба и да се губи„, казао је Муслин.

Утакмица последњег кола Групе Д квалификација измедју Србије и Русије играће се у понедељак од 20.45 на стадиону „Рајко Митић“.

kurir.rs/Beta