ФК ВОЈВОДИНА данас изабрала ново руководство!

Досадашњи члан Комисије која је привремено била преузела руковођење клубом и дугогодишњи директор предузећа “Дневник Војводина прес” Душан Влаовић данас је једногласно изабран за новог председника фудбалског клуба Војводина.
У ФК “Вујадин Бошков” у Ветернику, данас је одржана нова ванредна седница Скупштине фудбалског клуба Војводина. Седници је присуствовало 38 од укупно 55 чланова највишег клупског тела, који су овом приликом изабрали ново руководство “старе даме”.

За новог председника ФК Војводина изабран је Душан Влаовић, бивши дугогодишњи члан Управног одбора клуба и директор предузећа “Дневник Војводина прес”, а уједно и досадашњи члан Комисије која је руководила клубом у претходних месец и по дана. У обраћању члановима Скупштине, он је истакао да је ситуација у којој се клуб налази доста тешка, али не и безизлазна, и истакао да су Град Нови Сад и ЈП “Србијагас” омогућили средства за текуће трошкове и несметано функционисање клуба у наредном периоду, с тим да ће, од додатних прихода који се очекују (трансфери, јачање спонзорког пула итд), нова управа радити и на санирању заосталог дуга који клуб има.

– Један од основних циљева у скоријем периоду биће нам да се одблокира клупски рачун. Буџет који имамо на располагању нам је довољан за функционисање клуба на садашњем нивоу, а ускоро ћемо започети разговоре са новим потенцијалним спонзорима како бисмо ојачали своју позицију за остварење још бољих такмичарских резултата. Такође, много пажње посветићемо раду и организацији наше омладинске школе, како нам се не би поновило да, што је био случај у претходних неколико месеци, неки од наших најталентованијих играча оду у друге клубове. Заједнички став струке и управе јесте да у првом тиму тренутно имамо превише фудбалера и са некима од њих нам предстоји разговор да видимо шта и како даље, с тим да ћемо истовремено покушати да доведемо два-три истинска појачања, који би нам помогли у остварењу наших циљева. Истовремено, у сарадњи са Градом Новим Садом, видећемо и какве су могућности за реконструкцију стадиона “Карађорђе” – изјавио је Влаовић.

Чланови Скупштине данас су изабрали и преостале чланове Управног одбора, па се тако, поред Душана Влаовића, у клупској управи од данас налазе још Душан Бајатовић (председник спортског друштва Војводина и директор ЈП “Србијагас”), Ненад Рончевић (бивши потпредседник ФК Војводина), Љубомир Апро (адвокат и бивши члан управе ФК Војводина), Милан Ђурић (члан Градског већа за управу и прописе), Милан Ђукић (председник рукометног клуба Војводина), Милан Ђукић (адвокат), Бранко Ћурчић, Никола Васиљевић и Томислав Кнежевић.

Душан Влаовић и Душан Бајатовић
Нови члан Управног одбора ФК Војводина Душан Бајатовић, иначе директор ЈП “Србијагас”, потврдио је да је та компанија постала нови генерални спонзор клуба.

– На овај начин, омогућићемо да клуб редовно измирује своје текуће трошкове, односно редовну исплату зарада свих играча и запослених, а коначно ћемо, после много времена, ангажовати једну страну ревизорску кућу да утврди тачан дуг клуба и са тим подацима ћемо изаћи у јавност. По мом мишљењу, Војводина спада међу три највећа фудбалска бренда у нашој земљи и зато је добро да је за своје даље функционисање добила подршку како Владе Републике Србије, тако и Владе Војводине и Града Новог Сада – изјавио је Бајатовић.

На данашњој седници, на место генералног директора ФК Војводина постављен је дугогодишњи директор рукометног клуба Војводина Дарко Јевтић, док је досадашњи генерални директор ФК Војводина Александар Дунђерски именован за његовог заменика и уједно техничког директора клуба. Истовремено, дошло је и до промена у Надзорном одбору ФК Војводина, чији члан више неће бити Стеван Миљаковић, док је у ово тело изабран директор “Паркинг сервис”-а Стеван Лугоња.

(fkvojvodina.rs)