„Казимир и Каролина“ победила на „Вршачкој позоришној јесени“

ВРШАЦ – „Казимир и Каролина“ победничка је представа на „Вршачкој позоришној јесени“. Вечерас у 20 сати биће изведена представа у част награђених.
На XXIII Међународном фестивалу класике „Вршачка позоришна јесен“ такмичарски програм је завршен, а најбољом представом проглашена је „Казимир и Каролина,“ текст Еден фон Хорват, у режији Снежане Тришић и извођењу глумачког ансамбла Атељеа 212, из Београда.

Редитељки победничке београдске представе као и комада „Носорог“ Народног позоришта из Кикинде, Снежани Тришић додељена је награда за најбољу режију.

Глумачке награде припале су Небојши Илићу за улогу Ширцингера и Јелени Ђокић за улогу Каролине у представи Атељеа 212.

Добитник награде „Томислав Пејчић,“ за најбољег младог глумца је Павле Јеринић за тумачење лика Дели Јове у представи „Бела кафа“ „Народног позоришта из Београда.

Специјална награда припала је Ансамблу представе „Носорог“, текст Ежена Јонеска, кикиндског позоришта, за упечатљиву колективну игру.

Све ове одлуке о наградама стручни жири у саставу, председница Бранислава Лијешевић и чланови Божидар Калезић и Мирослав Мики Радоњић донео је једногласно.

На овогодишњем позоришном фестивалу у Стеријином родном граду награда публике припала бањалучком театру за представу „Мрешћење шарана,“ Александра Поповића, у режији Егона Савина.

Глумачки ансамбл Народног позоришта из Тузле извешћеу част награђених Стеријин комад „Покондирена тиква“, у режији Аиде Буквић.

Фестивалски програм завршава се првог новембра дечјом представом „Шарене играрије“ тузланског позоришта од 11 часова и у вечерњем термину од 20 сати наступом студената Академије лепих уметности Тодорис из Београда , представом „Плаy Стерија“.

Ртв.рс