Рођендански викенд РТВ-а!

заинтересовани позвани су да се током дана, од 16 часова, у клубу „Фабрика“, квалификују за Pub quiz, који почиње у 18 часова. Забаву ће обезбедити и наступ „алармантних“ Дашка и Млађе, затим свет гејминга у виртуелној реалности, а то ће бити и прилика за упознавање са водитељима и новинарима „О“ радија. Од 20 часова, Орадио журка сели се у клуб „The Quarter“ где вас очекују одличне свирке бендова „Исказ“, „E-Play“ и „Don’t touch anything“. Ко није чуо до сада, овога пута не сме да пропусти бенд Орадија „Killing me Sophy“!

Да подсетимо, „О“ радио је уочи свог првог рођендана добио и појачање- омиљени радијски двојац Дашко и Млађа постали су део О-екипе и сваког радног дана, од 6 до 9 часова, размрдавају слушаоце у емисији „Аларм“. Слушаоце и читаоце ускоро очекује и редизајнирани сајт на адреси www.oradio.rs.

За недељу, 29. новембар, поводом 50 година Студија „М“, 40 година Телевизије, првог рођендана Омладинског радија и, уједно, Дан Јавне медијске установе „Радио-телевизије Војводине“, та медијска кућа припрема поклон концерт! Од 19 часова, у Студију „М“ (Ул. Игњата Павласа 3, Нови Сад) уз директан пренос на Првом програму РТВ-а, специјални оркестар, под руководством Александра Дујина, свираће најпознатије поп и рок композиције, које су снимљене, управо, у Студију „М“. Песме Бајаге и инструктора, Ђорђа Балашевића, Владе Дивљана, Екатерине Велике, Марине Перазић и Субе, у новим аранжманима, певаће вокални солисти раскошног гласа – Иван Зорановић, Зоран Шандоров и Милица Дудић Пуњевић. Улаз на концерт је бесплатан, али организатори истичу да је број места ограничен, па моле заинтересоване посетиоце да дођу пола сата пре почетка догађаја, како би улазнице преузели на шалтеру Студија „М“. Након концерта, у горњем и доњем холу Студија „М“, биће отворена изложба „50 година Студија М“, аутора Витомира Симурдића, док ће у петак, 4. децембар, на сам рођендан Студија „М“, у 19 часова, бити организовано стручно вођење кроз изложбу.

Пред 40. рођендан, РТВ Војводине је обогатила свој програм емисијом „Мустре“ ! Сваке недеље, након вести у 15 часова, до Дневника у 17 сати, емитоваће се уживо програм из Студија Дунав. У духу популарне телевизијске форме инфотејмент, циљ емисије је да информише, забави, насмеје, пружи бројне савете за бољу свакодневицу, а истовремено и да промовише програм РТВ-а. У студију су три водитељке, позната ТВ лица: Ксенија Јовановић, Нина Мартиновић Армбрустер и Мара Скенџић Рељић. Свака од њих има своју животну „мустру“ коју ће истраживати током емисије.

Нина Мартиновић Армбрустер промовисаће здраве стилове живота, Мара Скенџић Рељић пратиће друштвена збивања, а Ксенија Јовановић тражиће информације о дешавањима у Војводини. У амбијенту који подсећа на традиционалне војвођанске куће, са неизбежним молерајем, у три одвојене сцене осмишљена су три различита сегмента и стила који се преплићу.

И први програм Радија враћа се једној старој доброј, неправедно заборављеној форми. У ноћи између 28. и 29. новембра, тачно у поноћ, на фреквенцији 87.7 Мхз почиње Ноћни програм! Након вишегодишње паузе, сваке вечери од поноћи до 3.00 очекује вас дружење са познатим новосадским водитељима, глумцима и ди-џејевима.

Субота је вече за емисију Класик рок, посвећену рок музици, са гостима и концертним снимцима.

Недељом, 87.7 Mhz постаје Времеплов, који нас враћа у прошлост, анализира садашњост и завирује у будућност, под стручним вођством Ђорђа Пастороначког.

Ноћ између понедељка и уторка резервисана је за Шик & Шиз ДЈ Фанатика. Животни стил, мода и електронска музика, специјалност су Срђана Швеља и његових гостију.

Добри вук, Дејан Јовичић, са слушаоцима је у ноћи између уторка и среде, а његова идеја је да укаже на то да постоји много хуманих и добрих људи, али и да инспирише слушаоце да пробуде добро у себи.

Несаница са глумцима – Соњом Лештар и Лазаром Јовановим очекује вас у ноћи између среде и четвртка. Различите теме обрађене из угла личних и професионалних искустава и ставова домаћина емисије и њихових гостију, кроз шалу и скечеве попримају потпуно нову димензију.

Ноћобдијање уз Billy King-а у етру је у четвртак на петак. Од поноћи имаћете прилику да сазнате актуелне вести из света културе, забаве и спорта, а шармантни Били ће се постарати да останете будни бар до 3 ујутру.

Поноћни експрес креће петак на суботу, а Татјана Јовановић вас води у свет културе и уметности. Кроз интерактивни контакт-програм биће речи о актуелним темама, уз прегршт укључења и гостију.

Ртв.рс