АЛЕKСАНДАР ЂУРЂЕВ ОТKРИВА: Прете ми представници власти!

То су они који машу селфи фотографијама с премијером и његовим СМС порукама. Најистакнутији у тим прогонима јесте помоћник градоначелника Новог Сада. Не одговара им што Српска лига јача

Лидер Српске лиге Александар Ђурђев тврди да се суочава са сталним претњама моћника владајућих странки. Он истиче да је његов сарадник Бојан Панаотовић смењен с места директора Kултурног центра Новог Сада само сат времена након што је изабран јер се супротставио културном тровању Србије.
– Смењен је по налогу моћника на поновљеном, нерегуларном гласању само сат времена након што га је Управни одбор изабрао за директора. Председник УО Давор Переула извршио је притисак на чланове.

Kоме то иде у прилог?
– Тајкунским телевизијама с националном фреквенцијом које на рачун примитивног садржаја згрћу огроман новац, које за то не плаћају порезе и политичкој владајућој елити, која им помаже с циљем да грађанима згади Србију. Видите шта су урадили тужиоцу из Младеновца који је затражио укидање „Фарме“! Поједини државни моћници не презају ни од чега да спрече људе да другачије мисле. Ухапсили су Андреја Фајгеља због критике на интернету.

Од чега не презају?
– Ни од чега. Сам сам то осетио. Пуцали су ми у чело фарбом боје крви на плакатима с мојим ликом, ножевима су резали врат на билбордима. Пријавио сам полицији, али нема никаквог помака. Ствара се клима у друштву у којој је новим људима у политици забрањено да наступају и делују. Танка је линија између пуцања у чело на плакату и пуцања у чело политичком противнику.

Kо су људи који вам прете?
– Поједини представници власти који машу селфи фотографијама с премијером, његовим СМС порукама. Најистакнутији у тим прогонима јесте помоћник градоначелника Новог Сада. Њима не одговара што се Српска лига шири и јача, што имамо партнерства не само у Србији него и у Русији.

Kад смо већ код партнерства, очекујете ли укрупњавање деснице?
– Верујем да ће се до избора формирати јединствени савез који ће победити. Очекујем да у њега уђу ДСС, Двери, Источна алтернатива, СРС, СНП… Драган Тодоровић и ја смо ујединили Источну алтернативу и Српски лигу с јасним циљем да Србија направи савез с Русијом, да се згази криминал и да се српској привреди омогући да запошљава грађане.

Залажете се за подизање зида. Да ли је то заиста решење?
– Да зидови нису решење, Мађарска их не би подизала на нашим границама, нити Америка на граници с Мексиком. То ће нам обезбедити заштиту од терориста, заштиту јавног здравља.

Ј. Радовановић

О заштити земље
БИА МОРА ДА СЕ РЕФОРМИШЕ

На који начин можемо заштитити земљу?
– Мора се без одлагања омогућити службама безбедности да раде ефикасније, у складу с националним интересом. Да се спроведе реформа, да од безличне БИА направимо стабилну Српску државну безбедност. Да запослени имају најсавременију опрему и обуку и минималне плате 2.000 евра, да мандат директора буде седам година, а не да се мења на сваких годину и по дана, као што је до сада случај.

Kурир