Дачић: СПС и СНС на истој листи би освојили 70% мандата

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић негирао је да је СНС тражила од социјалиста да, ако желе да остану на власти, буду на истој изборној листи са напредњацима на наредним изборима.

dacic

Дачић је медијске спекулације на ту тему оценио као покушај разбијања већине у влади.

„Нисмо о томе водили разговоре нити је било захтева СНС о томе како ћемо наступати на следећим изборима”, рекао је Дачић за ТВ Пинк.

Подсетивши да ће покрајински и локални избори бити одржани тек за шест месеци, као и да је премијер Александар Вучић пре два дана рекао да нема потребе за ванредним парламентарним изборима, Дачић је оценио да је циљ таквих написа да се поново створе тензије између СНС и СПС.

Он је навео да постоји и панични страх од тога шта би било кад би се заиста на једној листи нашли и СНС и СПС јер би у том случају, навео је, та листа освојила 60, 70 одсто мандата на изборима.

Дачић је замолио функционере СНС и СПС да се „не пецају на такве новинарске патке”, јер је у њиховој основи очигледна жеља да се СПС одвоји од Владе Србије, да иде у опозицију и буде против Вучића и СНС.

„Овде није реч ни о Дачићу ни о Вучићу ни о било каквим личним односима. Овде је реч о томе да ми подржавамо циљеве због којих смо заједно у влади”, рекао је Дачић и додао да СПС неће мењати своју политичку позицију.

Коментаришући догађаје протеклих дана, Дачић је рекао да је реч о сталним покушајима да се уруши кредибилитет владе и истакао да сви државни органи треба да буду јединствени.

„Треба да постоји политичка стабилност, јер без ње не можемо ништа”, рекао је Дачић и додао да је премијер имао храбрости да ту ситуацију разјасни на прави начин.

Танјуг