Главни уредник Курира Милан Лађевић позван на саслушање

Главни уредник Курира Милан Лађевић позван је данас на саслушање, само зато што је наш лист објављивао критичке текстове о појединим потезима владајуће гарнитуре, чиме је настављен невиђени притисак власти на медије у новијој историји Србије!

Главни уредник Курира биће саслушан данас у 12 часова, у Управи криминалистичке полиције због због наводног изазивање панике и нереда.Ово је само још један у низу притисака и застрашивања радника у Куриру и целој Адриа медиа групи која запошљава више од 700 људи.

Режим је, изгледа, заборавио да је прошло време када су се новинари приводили и саслушавали због вребалног деликта, као и то да се клевета пре три године, у складу са европским законима, укинута као кривично дело. Позивом на саслушање, наставља се брутално криминализовање власника Адрија медија групе, Александра Родића, као и свих новинара наше медијске куће.

То нас, међутим, неће спречити да се и даље бавимо истраживачким новинарсктвом, поштујући све стандарде новинарске професије, као и све законе. Овакви притисци власти неће нас уплашити да критикујемо све лоше потезе ове или било које друге владе и све негативне појаве у српском друштву.

У Србији је постало више него очигледно да било који медиј који се дрзне да изрекне критику на рачун владајуће гарнитуре  моментанлно буде сатанизован у режимским медијима и застрашиван саслушањима у полицији због извршења наводних кривичних дела.

Курир