Патриотски блок: Неће моћи химна Косова у Зрењанину

Демократска странка Србије и Српски покрет Двери оштро су се успротивили најављеном интонирању химне и истицању обележја самопроглашеног Косова на предстојећем Балканском првенству у теквондоу, које се у Зрењанину одржава 5. и 6. децембра ове године.

У Патриотском блоку Двери и ДСС истичу да се ради о невиђеном скандал, који се никако не сме допустити, и позивају локалну самоуправу, Спортски савез Зрењанина, као и Покрајински спортски савез, да никако не допусте овакво понижење и српског спорта и комплетне нације.

Двери и ДСС поручују да неће мирно допустити да се интонира химна и истакну симболи самозване државе Косово и најављују присуство њихових присталица и протест у Кристалној дворани у Зрењанину, где ће се и одржати ово такмичење.

„Бранићемо наш национални интерес и химна Косова се неће чути у Зрењанину“, истакао је Радош Пејовић, члан Извршног одбора Српског покрета Двери, на конференцији за медије, одржаној у Зрењанину.

зрењанин дворана кристална сала хала спортска јпг

РТВ

Горан Зечевић, тренер једног од најтрофејнијег кик-бокс клуба у земљи, оштро је осудио најаву интонирања химне и истицања обележја. Истакао је да државе које нису признале независност Косова, не морају да прихвате интонирање химне самопроглашеног Косова на такмичењима било ког спорта у њиховој држави.

Зечевић подсећа да се скоро десио такав случај у Румунији, где није дозвољено интонирање химне самопроглашеног Косова.

„У овоме држава Србија мора бити јасна и одлучна и не смемо дозволити да се овакав скандал деси, јер би то практично и значило признавање независности Косова, што и јесте крајњи циљ овог дела“, објашњава он.

Зечевић је позвао све своје колеге, спортске раднике, да ово никако не смеју да дозволе, јер ће у ближој будућности, ако то дозволе, претрпети још многа понижења и провокације.

Средо Пајић, председник Окружног одбора ДСС, поново је подсетио све суграђане на сву суманутост и неодрживост Бриселског споразума, који нас доводи до оваквих и сличних понижења.

„Још једном апелујемо на наше суграђане да нас подрже и да не дозволимо да се у Републици Србији слободно вијори косовска застава и да се пева косовска химна“, закључио је Пајић.

РТВ