Вулин: Новинари, шта вас брига кога тужилаштво саслушава?

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин данас је истакао да новинари и уредници, међу којима је и уредница РТС-а Оливера Ковачевић, треба да престану да се мешају у рад надлежних државних органа и да не треба да коментаришу кога тужилаштво саслушава.

„Шта вас брига кога тужилаштво саслушава, политичари немају права гласа, а онај ко себе сматра новинаром сме да каже шта хоће“, рекао је Вулин за телевизију „Пинк“.

Вулин је реаговао на изјаву Оливере Ковачевић дату листу „Курир“, која је казала да би било разумно да су на информативни разговор позвани уредници и новинари Пинка као и уредник Информера, а не само уредници Курира.

Јуче су у Управи криминалистичке полиције у Београду саслушани челни људи листа „Курир“, власник Александар Родић, главни и одговорни уредник Милан Лађевић и одговорни уредник Марија Кордић.

александар вулин

Илустрација: You Tube screenshot (sens)

Вулин је оценио да није реч о сукобу новинара и политике, већ да је то „сукоб да ли ћемо истрајати да институције раде свој посао“.

„Стално чекамо да институције крену нешто да раде, а када почну нешто да раде, ви имате сталне нападе и на политичаре и на институције“, истакао је Вулин.

Он је упитао и где су били новинари, који данас причају о цензури и зашто нису реаговали када је на две године затвора осуђен оснивач листова Курир и Гласа јавности Радисав Родић.

„Хоће ли овом земљом да владају они који стварају афере, то мора да се заврши у институцијама и то мора да важи за све“, поручио је Вулин.

И Српска напредна странка (СНС) оптужила је јуче уредницу РТС-а Оливеру Ковачевић за „брутално политичко мешање“ у посао Тужилаштва и да „заступа интересе политичке странке“ која је хапсила и осуђивала власника дневног листа Курир.

Више нема захтева за превод судских предмета на босански језик

Бета