Ректор америчког универзитета препоручио студентима да на предавања долазе са пиштољима

РЕКТОР америчког универзитета „Либерти“, који се налази у граду Линчберг у Вирџинији – препоручио је својим студентима да на предавања долазе наоружани пиштољима!

Ректор се зове Џери Фолуел, а саопштио је да је уверен да је то добар начин да се заштите од терористичких аката какав се догодио 2. децембра у калифорнијом граду Сан Бернардину.

Свој став додатно је разјаснио овако: „Морамо терористима дати лекцију – ако се код нас случајно појаве присталице екстремног ислама. Одувек сам био уверен да бисмо – кад би већи број људи имао дозволу да носи скривено оружје – са тим муслиманима могли да се обрачунамо пре него што они нешто предузму“.

Џери Фолуел оснивач универзитета „Либерти“

Фолуел је ово рекао студентима, а новинарима је нешто касније објаснио: да није имао у виду све мсулимане већ само оне који су спремни да изводе терористичке акте.

Фолуел је својим студентима признао да од масакра у Сан Бернардину не престаје да носи оружје. Притом се додирнуо руком по џепу у којем је и за време тог наступа имао пиштољ.

У наставку говора је сам себи поставио питање: „Да ли би било законито да га употребним? Не знам“.

„Либерти“ има око 14.000 студената. Основао га је познати амерички баптистички пастор и телевизијски проповедник Џери Фолуел – отац садашњег ректора.

Факти