Бебу убила ударцима у главу и закопала је у дворишту!

Силвана Тодоровић (39) из села код Малог Црнића осумњичена да је починила монструозан злочин над својим новорођенчетом. У тешком стању примљена у болницу

hro-Kuca-Silvane-Todorovic-1112_620x0

СИЛВАНА Тодоровић (39) из села Забрега код Малог Црнића осумњичена је да је усмртила своје тек рођено дете ударцима у главу, а потом га закопала у дворишту, сазнају „Новости“. Она се 8. новембра током ноћи јавила у пожаревачку болницу, жалећи се на тегобе. Лекари су утврдили да се породила, што је жена упорно негирала. Обавештена је полиција и Основно тужилаштво у том граду. Обављен је увиђај, и у дворишту породичне куће, између штале и шупе, поред жичане ограде, пронађено је закопано мртво новорођенче мушког пола, сазнајемо незванично у ПУ Пожаревац.

Основно тужилаштво наложило је обдукцију како би се утврдило да ли је беба мртворођена, или усмрћена по рођењу. Установљене су повреде главе, односно преломи костију лобање. Не зна се тачно када је порођај наступио, али се верује да је прошло неколико дана пре него што се жена јавила лекарима због обимног крварења изазваног порођајем. Силвана је и даље у болници и чува је полиција.

У Тужилаштву су нам потврдили да је смрт новорођенчета била насилна, како тврди обдуцент.

– Полиција је разговарала са осумњиченом, а Тужилаштво ће узети изјаву наредних дана када њено здравствено стање буде боље. До тада, узимају се изјаве сродника, чланова домаћинства и других – каже Љубиша Васић, руководилац Основног тужилаштва у Пожаревцу.

Тужилац наводи да је реч о кривичном делу убиство детета при порођају.

Силвана није удата, живи са мајком и две кћерке, старијом од 17 година, која похађа средњу школу у Пожаревцу, и млађом од три године.

– Живе у веома лошим условима, само од мајчине пензије, која је донедавно радила као чистачица у сеоској школи – каже Петар Алексић, шеф месне канцеларије у селу Забрега. – Не зна се ни ко је отац млађе девојчице, а пре седам година брат осумњичене убио се пиштољем донетим са ратишта у Хрватској.

Силванина мајка радила као чистачица у локалној школи

Један од Забрежана које смо у петак срели у центру, иначе пустог села, јер је већина становника у иностранству, прича нам да је Силванина мајка пре неки дан утрчала код комшије у кућу и замолила га да Силвану одвезе у Пожаревац у болницу, јер јој није добро.

– Човек ју је одвезао и каже није ни знао да се пре тога породила – прича нам мештанин. – У болници су видели да се породила и питали, „где је дете“, а она је наводно одговорила, „нема га“. После тога је дошла полиција у село и пронашла га закопаног иза куће. Шта се то десило, где јој је тада била породица, нико не зна, јер са мајком после овога нико у селу није ни причао. На крају су дошла мртвачка кола и однела новорођенче. Чуо сам да је и Силвана сад у тешком стању, да има сепсу и да ће тешко преживети.

Наш саговорник каже да су Силвану сретали са разним сумњивим типовима, нарочито из суседног села Шапина и да се са њима често виђала. Пре који месец су приметили да има велики стомак и да је трудна.

– Силванина породица тешко живи. Сиротиња су. Једно време нису имали ни струју и једва смо им поново прикључили, али чини ми се да опет немају, јер нису плаћали – наставља причу сељанин. – Кад јој се брат убио причало се да су се нешто посвађали, да је он напао што срамоти породицу и што је трудна, а нема мужа, да су се погурали и да је пиштољ опалио. Водила се и полицијска истрага, али после нико ништа више није причао.

Иначе, због тешких услова живота, мештани овог села, настањеног већинским становништвом влашке националности, прикупљали су помоћ за породицу осумњичене.

НЕ СЛИКАЈТЕ!

У ДВОРИШТУ приземне куће без фасаде и стакла на неким прозорима, а са затегнутим најлоном, у којој је Силвана живела затекли смо њену мајку и старију кћерку. Нису желеле да разговарају са новинарима.- Не сликајте кућу, ко вам је дозволио. Идите одавде. Полиција води истрагу. Шта вас брига шта се десило. Шта стојите на улици, бежите – викале су углас машући рукама.

Новости