Наркомани, даље руке од Телекома

133 милиона евра је чиста годишња добит Телекома Србија, српског државног предузећа, које из године у годину бележи раст прихода. Отуђењем овог предузећа купац би, у најгорем случају, уложени новац вратио за 5-7 година, а онда би наставио, као и све стране компаније, да жив новац грађана Србије износи из земље ради остваривања сопствених интереса.

 

Српска лига и Источна алтернатива сматрају да није проблем да било ко остварује сопствени интерес у Србији, већ је проблем што неодговорна власт ни у најмањој мери не остварује српски интерес у Србији.

 

– Интерес наркомана може бити да за 1.000 евра прода наслеђену кућу и имање, а разуман и поштен човек који трудом и знојем стиче на тако нешто не би пристао никада.- додаје се у саопштењу.

index

– Продајом Телекома Србије хиљаде радника остало би без својих радних места. Продаја и овог високо профитабилног предузећа значла би препуштање судбине државе странцима, недостатак државничке одговорности и потпуно одсуство и пропаст политичког морала. Нема оправдања за овакаву издају државних интереса, уколико би до продаје дошло.- наводи се у саопштењу Српске лиге и Источне алтернативе.

Српска лига и Источна алтернатива позивају Владу Србије да прекине са продајом ресурса које живот значе нашем народу, нашој држави, те да откупи по сваку цену већ распродата српска предузећа и банке и финансијски подржи развој српске привреде и извоз српске робе.- закључује се у саопштењу.