Трамп: Не пада ми на памет да се повлачим!

b-Donald Tramp_620x0

ПРЕТЕНДЕНТ за републиканског председничког кандидата у САД Доналд Трамп тврди да неће напустити изборну трку 2016. године „шта год да се деси“, и упркос масовним осудама његове изјаве о потреби забране уласка муслиманима у Америку.

Бела кућа позвала је републиканце да одбаце кандидатуру свог председничког кандидата, а портпарол Џош Ернест је прокоментарисао да Трампова кампања личи на „сметлиште историје“, као и да су његове опаске увредљиве и отровне.

У међувремену, Трамп је одложио најављену посету Израелу, наводећи да ће она бити реализована – када постане амерички председник. До одлагање посете дошло је неколико дана пошто је амерички богаташ шокирао домаћу и светску јавност својом изјавом.

Трамп није пропустио да јуче закачи и Шкоте, који су му у међувремену одузели два признања – једно као „бизнис амбасадора“, а друго је звање почасног члана Универзитета Роберт Гордон из Абердина – за које је рекао да треба да му захвале јер он отворено говори о проблему муслимана са којима и Британија има великих невоља, али ћути по том питању.

ЗАКЕРБЕРГ

Оснивач и директор „Фејсбука“ Марк Закерберг изразио је подршку муслиманима који страхују од одмазде, додавши да су га „као Јеврејина родитељи научили да мора да се успротиви нападу на било коју заједницу.“

Новости