Блиц: Ратним ветеранима у Новом Саду нуде 100 евра да на следећим изборима гласају за СНС

Бившим учесницима ратова нуде се ваучери вредни сто евра ако обећају да ће свој глас на следећим изборима дати новосадским напредњацима!

Према сазнањима “Блица”, ратни ветерани у Новом Саду добијају телефонске позиве с понудом ваучера од 100 евра који се могу искористити у једном тржном центру, а особе које их зову представљају се као „Савез ратних ветерана Србије“.

– Када сам чуо да се уз ваучер потписује да гласам за СНС, а ако хоћу и да постанем члан партије, залупио сам слушалицу. Ветерани јесу у јако тешкој социјалној ситуацији, али је недопустиво да се то користи за куповину гласова – каже бивши војник који је желео да остане анониман.

Ти позиви су наводно стизали из Удружења инвалида и ветерана ратова „Милош Обилић“, које је члан Савеза ратних ветерана Србије, али је замрзло свој статус.  Да су привржени напредњацима потврђује за “Блиц” председник тог удружења Драган Симић.

– Ми смо потписали споразум да ћемо подржати СНС на изборима и да ће наши чланови гласати за њих ако се у Новом Саду изгради споменик борцима из ратова деведесетих – каже Симић.

Он ипак тврди да нису обећавали новац за гласове.

– Лаж је да смо нудили ваучере, па немамо ми те паре. Наши чланови су слободни да се придруже СНС и волонтерке их питају да ли би гласали за њих – додаје Симић.

ДС: То је скандал, ухапсити оне који то раде

Новосадски одбор ДС затражио је данас од полиције и Тужилаштва да одмах покрену истрагу поводом медијских написа о куповини гласова за рачун СНС у Новом Саду и спрече даљу трговину изборном вољом грађана, саопштио је ДС.

Према њиховом мишљењу, реч је о скандалу због којег би у демократском свету учесници куповине били ухапшени.

Вучевић: Нека држава све неисправно испита

Шеф новосадских напредњака и градоначелник Милош Вучевић рекао је јуче за „Блиц“ да он не може да спречи никога да подржава СНС.

– Наша политика је да се боримо против злоупотреба бирачког права, и то смо доказали. Спекулације да се нуде материјалне ствари за гласове не бих коментарисао, то нека испитују надлежни органи – казао је Вучевић.

Он је данас изјавио и да се нада да ће држава најоштрије санкционисати оне који то чине.

Блиц