Шешељ неће да сарађује са блоком који предводи ДСС

Из Ужица где му је уприличен дочек уз трубачки оркестар, једну од порука њему својственим лидер радикала Војислав Шешељ је упутио Београђанима.

– Не треба да брину за грејање ове зиме. Грејаћемо их хрватским заставама, имамо их још неколико стотина. Палили смо заставе ЕУ, Америке, НАТО, али ја се изванредно осећам када горе хрватске. То нам најбоље греје срце, – рекао је Војсилав Шешељ на скупу у сали ужичке Градске куће, одакле је уз пратњу страначких сабораца и звуке трубе прошетао градом.

Чланству је ставио до знања да неће бити никаве сарадње са блоком који предводи ДСС.

– Немам никакве односе са Сандом Рашковић Ивић јер је дала изјаву да се у Сребреници десио геноцидни злочин, а онда рекла да је Хрватска имала право да по међународном праву окупира Републику Српску Крају, додуше и додала да није имала право да почини злочин. О чему бих разговарао са неким ко има такве ставове, – казао је Шешељ.

Шешељ је навео да СРС спрема демонстрације „у случају да Вучићева Влада крене да хапси Вјерицу Радету, Петра Јојића и Јову Остојића“ које тражи Трибунал у Хагу.

Отварање два поглавља у преговорима са ЕУ, по њему, ништа не значи за Србију.

– Никада нећемо бити примљени у Европску унију, бар никада ако се не одрекнемо Косова и Метохије, или ће нам бити постављен услов да будемо примљени са Косовом. Србија мора под кишобран Русије која је данас један од главних фактора на светској позорници, – рекао је шеф СРС, износећи да Вучић неће још дуго моћи да седи на две столице и одолева пристицима да уведе санкције Москви.

Блиц