Почиње суђење француским отмичарима мале Маше

У Специјалном суду у Београду данас би требало да почне суђење против троје француских држављана због оптужби да су у марту ове године из руку мајке отели двогодишњу девојчицу и покушали да побегну из Србије.

На почетку суђења очекује се да ће окривљени детаљно изложити своју одбрану, пошто су на припремном рочишту негирали кривицу.

За учествовање у отмици мале Маше оптужени су Себастијан Браншу Мишел, његова супруга Горин Алексија Сандрин Браншу и њихова ћерка Емелин Улијет Кристел.

otmica, devojcica_660x330

Оптужени Французи налазе се у притвору од хапшења од 13. марта ове године, након инцидента.

Тужилаштво за организовани криминал оптужницом их терети да су као припадници организоване криминалне групе 13. марта у Београду у улици Браће Јерковић 227, отели малолетну М. П. старости непуне две године, која се са мајком Мирјаном Пренковић кретала улицом враћајући се из оближњег маркета.

Сумња се да је малу Машу из руку мајке отео Себастијан Браншу Мишел, тако и однео је у возило у коме га је чекала Горин Алексија Сандрин Браншу.

Возилом су се упутили ка граничном прелазу, а у току вожње окривљена Емелин Улијет Кристел је девојчицу пресвукла и променила јој фризуру како би изгледом подсећала на њену биолошку кћер, чији је пасош имала у возилу.

Након извршене отмице отмичари су се са отетим дететом упутили у правцу граничног прелаза ради бекства из Србије.

Међутим на ауто-путу, на наплатној станици Шимановци нису се зауставили, већ су пробили рампу, а у потери која је након тога уследила полиција их је сустигла непосредно пре искључења са ауто-пута за Сремску Митровицу и лишила слободе.

Девојчица је након тога враћена родитељима.

Танјуг