Састанак опозиције о одржавању фер и поштених избора

Посланик Покрета за преокрет Јанко Веселиновић изјавио је да ће данас бити одржан састанак опозиционих странака у просторијама тог покрета у Београду, на ком ће бити речи о обезбеђивању одржавања фер и поштених избора.

„Власт се припрема да изборе купи или одређени број гласова докупи. Ми ћемо сести да разговарамо како да обезбедимо поштене изборе и да позовемо грађане да масовно изађу на изборе“, рекао је Веселиновић новинарима у Скупштини Србије.

Он је рекао да очекује да се одазову све опозиционе партије и није хтео да спекулише о томе ко можда ипак неће доћи на састанак.

покрет за преокрет

Веселиновић је навео и да је позив упућен пре него што је Борислав Стефановић изашао из Демократске странке, али да очекује и да се Стефановићев покрет прикључи састанцима, када буде формиран.

Посланица Демократске странке Александра Јерков рекла је да ће та странка доћи на састанак, јер у Србији не постоје услови за одржавање фер и поштених избора.

„Кандидати и активисти ДС-а најбоље су на својој кожи, физички осетили шта значи данас излазити на изборе. То није ствар једне странке, већ демократије у овој држави“, рекла је Александра Јерков новинарима у парламенту.

Она је додала и да је ДС пријавила више случајеве куповине гласова, али да на то нико није реаговао и истакла да је велики проблем што се такво понашање толерише.

Поједини медији раније су писали да се на позив неће одазвати Социјалдемократска странка и Либерално демократска партија, јер су они, како су навели, већ почели са окупљањем опозиције.

Бета