Бечеј: Да врата туристима не буду затворена

На територији општине Бечеј више је туристичких атракција од дворца Фантаст, преко куће Браће Тан, Преводнице на Шлајзу па све до имања Гомбош или манастира СПЦ у Бачком Петровом Селу. Међутим, када је Министарство трговине, туризма и телекомуникација овог лета давало субвенције за развој туризма Бечеј је изостављен јер није ни конкурисао за не мали новац.

„Општина Бечеј се јавља само у случају када су одређени објекти у јавној својини наше локалне самоуправе. Када су у питању други облици својине онда општина Бечеј не може да се појави као апликант на одређеном конкурсу. То је једини разлог“, каже председник општине Вук Радојевић.

дворац фантаст

РТВ (Миливој Стојков)

Фантаст већ деценијама одржава ПИК Бечеј. Пре две године започело се са реконструкцијом куће Богдана Дунђерског која је као и Дворац завештана Матици Српској. Али, радови су неколико пута прекидани јер се извршилац посла преварио у процени обима радова па кућа уместо туристичке атракције представља ругло у центру Бечеја. Председник Радојевић тврди не још дуго.

„Спроведена је нова јавна набавка, изабран најповољнији понуђач. Очекујемо, на основу разговора са извођачем, да се радови на екстеријеру заврше до краја године. Након тога следи нам сређивање ентеријера за који је, такође, обезбеђен новац“, каже Вук Радојевић.

У реновирану кућу велепоседника уселиће се Туристичка организација која ће, обећава председник Радојевић, радити и викендом како се не би дешавало, што је протеклих година била не ретка појава, да туристе одбијају закључана врата.

РТВ