Интернет прокључао поводом слика руских војника из 1920. и 1941. који веома личе на Путина

БРИТАНСКИ лист Daily Mail објавио је да су се на интернету појавиле фотографије мушкараца снимљених 1941. и 1920. године  који „поражавајуће личе на Владимира Путина“.

Исти лист указује да су многи кориснци социјалних мрежа због тога помислили да је Путин „митско биће које не стари или је способан да путује кроз време“.

Daily Mail је овоме додао: „Појава ових фотографија убедила је многе интернет-кориснике да је Владимир Путин бесмртан јер су на објављеним фотографијама руски војници који зачуђујуће личе на руског лидера“.

И подвукао: „Неки конспиролози ове фотографије сматрају необоривим доказом да Путин није просто 63-годишњи љубитељ физичког вжбања са склоношћу да јаше коње го до појаса. Ти људи сматрају да је председник Русије митско свемогуће и бесмртно биће“.

Раније је онлајн издање BuzzFeed тврдило да је Путин некада „кратко живео у лику Мона Лизе“.

Daily Mail је поводом овога приметио: да се руски лидер „можда напросто вратио уназад у времену да би позирао Леонарду да Винчију“.  Па, са дозом ироније, закључио:

„Ни једна од ових претпоставки није научно доказана. Тачно је само једно: да је Путин 63-годишњи мушкарац који управља Русијом и обожава да јаше коње го до појаса“.

Факти