Нови Сад: Александар Вучић на седници представништва СНС; Испред спенса велики митинг подршке; Напредњачки аутобуси из целе Србије закрчили аутопут

Митинг Српске напредне странке почео је вечерас нешто после 18.30 часова у новосадском СПЕНС-у.

Како се очекује окупљенима ће се обратити лидер СНС Александар Вучић и други страначки прваци.

Сви страначки органи биће бирани тајним гласањем.

Скупу је претходила седница Председништва СНС на којој је донета одлука да се ванредна Изборна скупштина СНС одржи 13. фебруара.

SNS

Вучић је 16. децембра упутио предлог Председништву странке о доношењу одлуке за сазивање ванредне седнице скупштине СНС 13. фебруара следеће године, на којој ће, између осталог, бити изабрани руководећи органи странке, почев од председника.

Члан Председништва СНС Дејан Ђурђевић је после састанка тог страначког тела новинарима рекао да је одлука донета једногласно.

На скупштини ће, казао је, бити усвојен извештај о раду страначких органа, а затим и изабрани председник странке, његови заменици, чланови Главног одбора, Председништва, Статутарне комисије, Надзорног одбора.

„Осим тога на предлог председника СНС Александра Вучића једногласно је донета одлука да сви страначки органи буду бирани тајним гласањем за разлику од досадашње праксе“, навео је Ђурђевић.

Учесници митинга носе заставе Србије, страначке заставе и друга обележја, транспаренте и плакате са ликом Александра Вучића, а велики је број грађана, чланова, присталица странке који нису могли да уђу у препуну халу Спенса.

Седница Председништва Српске напредне странке којом председава Александар Вучић почела је у Новом Саду, а тим поводом СНС организује велики митинг. На аутопуту Београд – Нови Сад током дана дошло је до закрчења и гужве због великог броја напредњачких аутобуса који су се из целе земље упутили ка Новом Саду.

Председништво ће разматрати Вучићев предлог да се за 13. фебруар 2016. године закаже ванредна скупштина СНС на којој би био изабран председник, заменик председника и потпредседници СНС.

Након седнице Председништва, у 18 сати у Спенсу би требало да почне митинг СНС, у знак подршке реформама које спроводи премијер Александар Вучић.

Током дана дошло је до велике гужве на аутопуту Нови Сад – Београд и вишесатног чекања на наплатној рампи код Старе Пазове. Аутобуси са Напредњацима из свих градова Србије упутили су се у Нови Сад.

Неколико хиљада људи је из центра града, испред просторија СНС, кренуло у колони ка Спенсу. Они носе велики транспарент на коме пише “Војводина је Србија” и носе страначке заставе и фотографије Александра Вучића.

Испред Спенса је постављен видео бим на којем ће грађани, који не уђу у велику салу, моћи да прате говорнике на митингу.

Ванредна седница Изборне скупштине Српске напредне странке (СНС) биће одржана 13. фебруара, одлучило је вечерас Председништво те странке у Новом Саду.

Сви страначки органи биће бирани тајним гласањем.

Члан Председништва СНС Дејан Ђурдјевић је после састанка новинарима рекао да је одлука донета једногласно.

На скупштини ће, казао је, бити усвојен извештај о раду страначких органа, а затим и изабрани председник странке, његови заменици, цланови Главног одбора, Председништва, Статутарне комисије, Надзорног одбора.

 

„Осим тога на предлог председника СНС Александра Вучића једногласно је донета одлука да сви страначки органи буду бирани тајним гласањем за разлику од досадашње праксе“, навео је Ђурдјевић.

Блиц-Б92-НСПМ