Ћамил Дураковић: Реално је да Сребреница постане дистрикт – питаћемо Вучића да нам помогне у томе

Начелник Опћине Сребреница Ћамил Дураковић изјавио је у гостовању на ТВ Алфа да зна да је урадио праву ствар када се извинио премијеру Србије Александру Вучићу јер је добио подршку мајки убијене дјеце које живе у Сребреници.

Истакао је да када премијер једне државе буде нападнут на територији друге је технички рат, а о томе не размишљају они који су сјели у аутобусе и отишли тај дан кући.

– Вучић да је био политички подао, могао је добити огромне политичке поене након напада – рекао је Дураковић.

Говорећи о односу Сребренице и Србије казао је да ако неки не желе да као начелник општине Сребреница која граничи са Србијом гради добре односе, само нека кажу и он ће „дићи руке од свега“.

– Постоје неке ствари које не можемо избјећи, ми у Сребреници граничимо са Србијом и имамо заједничке интересе – казао је Дураковић.

Коментарисајући недавно одржану Инвестицијску конференцију, навео је да је то идеја из његове предизборне платформе, те да је било важно да је они организују у Сребреници, а не неко у Њујорку, Вашингтону …

– Успјели смо окупити све и власт и опозицију из РС-а, Федерације, Црне Горе, Србије… Поред сиромашних опћина у Србији, Влада Србије једногласно доноси одлуку да пет милиона еура издвоји тамо некоме у БиХ, то је велика ствар – рекао је Дураковић.

Упитан о односу према Сребреници, навео је да их боли што их не разумију они који су овдје и који доносе одлуке које се тичу Сребенице, а вјероватно калкулишу с неким другим општинама.

Дураковић сматра да народи на Балкану имају опције да се убијају или да живе у миру, зато треба да пружамо руку људима попут Вучића.

Тврди да је Република Српска ентитет који је ексклузивно направљен за Србе, те да идеја о Сребреници као дистрикту и даље постоји и једина је реална.

– Питаћемо Вучића да нам помогне у томе – казао је Дураковић.

Рекао је и да ће се поново кандидовати за начелника, јер неће дозволити да неко сруши концепт који су створили.

– Нека кажу зашто Ћамил Дураковић не треба да буде више начелник, поуздано знам да на томе већ раде – изјавио је Дураковић.

Фена