Црква помогла социјално угрожене Оџачане и Сомборце

Добротворна установа Православне Епархије бачке „Владика Платон Атанацковић“ је и ове године, уз подршку Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице реализала добротворну акцију дељења ланч пакета, под називом „Нисте заборављени“.

Ланч пакети са основним животним намирницама, најугроженијим породицама и појединцима на подручју општине Оџаци и Сомбор додељени су у сарадњи са црквеним општинама из Оџака и Сомбора.

епархија бачка

Захваљујући добијеним информацијама од стране свештеника који свештенослуже на подручју општина Оџаци и Сомбор, Установа је добила могућност да оформи социјалну карту угроженог становништва и на подручју наведених општина. Социјална карта за град Нови Сад је формирана приликом реализације прошлогодишњег пројекта „Не заборави ме“, који је такође реализован уз подршку Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и нациналне мањине – националне заједнице.

Пројекат је реализован како би Црква, кроз социјални ангажман у савременом друштву, исказала свест о социјалној и друштвеној одговорности и тиме дала свој допринос у решавању нагомиланих проблема са којима се човек суочава у свакодневном животу.

С обзиром на то да се под окриљем Установе, реализује пројекат Служба помоћи и неге у кући, на основу искуства са терена дошло се до сазнања да је све више породица којима је потребна помоћ у сваком облику.

Установа је током реализације пројекта „Нисте заборављени“ за корисника наше Службе обезбедила потребна средства за помоћ и негу.

РТВ