УПОЗОРЕЊЕ ВОЗАЧИМА: Уколико видите новчаницу на брисачу – одмах стартујте ауто и бежите одатле!

Код лопова и превараната бесконачна је листа проналазака и метода које им помажу да се приближе и дохвате наше имовине. Ако направите само један погрешан потез, можете изгубити не само, например, аутомобил, него чак, и живот. И то, за само неколико секунди.

Бежи, и не осврћи се (Фото: heftig.co)

Данас је аутомобилске аларме све теже искључити, они су опремљени системима који пружају одличан ниво сигурности и поузданости.

Али лопови не седе скрштених руку. Они проналазе нове начине да дођу до плена.

Замислите да сте паркирали ауто близу маркета, отишли у куповину, вратили се пуних руку, све утоварили у гепек, сели, упалили ауто и приметили да испод брисача на ветробранском стаклу стоји закачена новчаница, и то поприлично вредна.

Шта у том тренутку помислите? О, каква срећа! Каква радост! Али, не… То је само лукави трик да се украде ваш ауто. Новчаницу стављају баш тамо, јер морате изаћи из аута да бисте је узели.

Посебно често се такви случајеви дешавају на паркинзима и у гаражама, где аутомобили стоје предњим делом до зида, и новчаницу приметите тек када се спремате да кренете.

Ви примећујете новац, излазите из стартованог аута, лопов ускаче за волан, и моментално одвози ауто испред вашег носа. То се дешава толико брзо и изненада да ви не стигнете ни да схватите шта вам се управо догодило.

Будите опрезни и пажљиви, драги возачи. Увек имајте на уму: бесплатан сир је само онај у мишоловци.

uspesnazena.com