ЗБОГ ТАЈНОГ ГЛАСАЊА: Напредњаци у паници, љуља се и потпредседницима

 

Најављено тајно гласање на ванредним изборима унутар СНС-а показаће који функционери те партије имају резултате и стварну подршку чланства, а који каријеру граде позивајући се на председника напредњака Александра Вучића и уживају у топлој заветрини у његовој моћној сенки.

aleksandar-vucic-govor(1)

Изненађења ће бити, а 13. фебруар могао би бити дан Д за многе високе функционере владајуће странке.

Према сазнањима листа „Ало“ делу руководства напредњака већ је завладала права паника, пошто су се многи нашли прозванима, од појединих директора и чланова Главног одбора, до потпредседника странке.

Неки се плаше јер за три и по године, откад је СНС на власти, нису ништа радили, а други због тога што су упрљали руке учешћем у нечасним пословима и жељом да се преко ноћи обогате.

Аналитичар Бранко Радун казао је да је председник СНС-а Александар Вучић на овај начин желео да добије јаснију слику ко има упориште у самој странци.

– Биће изненађења. Могуће је да ће лоше проћи и неки министри, који су ушли у Владу, а не баве се странком. По мени, Зорана Михајловић нема јако упориште унутар СНС-а – објашњава он и додаје да се Вучић одлучио на овакав потез јер жели да очисти странку.

– Ако поједини лоше прођу на унутарстраначким изборима, онда више неће имати политичку тежину. Имамо пример одлазећег министра Братислава Гашића, који због свог испада тренутно није популаран у јавности, али је изузетно популаран и утицајан у СНС-у – казао је Радун и додао да је Гашић и даље политички фактор управо због популарности у самој странци.

Аналитичар Драгомир Анђелковић рекао је да је тајно гласање велики корак ка демократизацији те странке.

– Александар Вучић на овај начин уводи демократију у СНС. Угрожени су они који имају најмање квалитета. Биће угрожени и они који граде каријере позивајући се на председника напредњака Александра Вучића – казао је Анђелковић.

Председништво напредњака једногласно је одлучило да ће ванредни избори унутар странке бити одржани 13. фебруара, а да ће органи бити изабрани тајним гласањем. Тада ће најпре бити усвојен извештај о раду странке, а потом ће бити изабрани председник странке, његови заменици, чланови Главног одбора, Председништва, Статутарне комисије и Надзорног одбора.

Подржавам тајно гласање

Небојша Стефановић, потпредседник СНС-а: – Потпуно подржавам одлуку председника странке да гласање буде тајно. То је најбољи начин да сви чланови кажу кога желе на најважнијим местима у нашој организацији.

Да чујем глас људи из странке

Никола Селаковић, потпредседник СНС-а: – Потпуно подржавам предлог о тајном гласању за избор функционера странке. Подршка се проверава на изборима и немам никакав проблем да чујем глас људи из своје странке, какав год да буде. Није важно шта ја мислим по том питању, важно је да својим радом и резултатима оправдам поверење које ми је странка поклонила.

Радује ме

Милош Вучевић, члан Председништва СНС-а: – Не плаши ме. Радује ме. Верујем да имам подршку страначке организације у Новом Саду. Уосталом, два пута сам биран за председника Градског одбора СНС-а.

Вучић: Нису нам потребни „тину-нину“ функционери

Александар Вучић је на митингу у Новом Саду поручио да Србији нису потребни функционери, већ радници који мисле на интерес грађана и земље. Он је, наводећи да зна да је већина напредњака била против одлуке да смени Братислава Гашића са места министра одбране, нагласио да функционери СНС-а морају да знају да су најодговорнији у Србији.

„Не морам да вам кажем да ми је било много тешко док сам му то саопштавао, јер га много волим. Бата ће имати будућност у нашој странци, схватиће шта је урадио, али ми те грешке себи не смемо да опраштамо у будућности и по томе морамо да се разликујемо од свих њих“, рекао је он и додао да се нада да напредњаци разумеју да су две најважније речи рад и одговорност, те да су интереси грађана и Србије испред сваке емоције и пријатељства.

„То земља тражи од вас, нису јој потребни фунцкионери, већ радници, они који не мисле на себе, него на друге. Они који ће да воде земљу у ново време, а не да чекају да их возе колима“, казао је Вучић, називајући такве “тину-нину функционерима“.

 Ало