Џеб Буш: Доналд Трамп је кретен!

Џеб Буш, потенцијални кандидат Републиканске партије за председника САД, целе протекле недеље је у кампањи нападао свог конкурента Доналда Трампа, а јуче је изнео до сада најтежи коментар на рачун републиканског фаворита.

– Само још једну ствар да кажем, морам ово да избацим из себе, Доналд Трамп је кретен – казао је Буш пред симпатизерима окупљеним у Контукуку у Њу Хемпширу, који су се на то насмејали и аплаудирали.

Овај Бушов неочекивани кометар је уследио након што је човек који има Аспергеров синдром упитао бившег гувернера Флориде како ће, као председник, помоћи људима с инвалидитетом.

Буш је казао да је за време мандата на Флориди радио заједно са тамошњом државном управом на обезбеђивању више новца систему помоћи особама с инвалидитетом. Баш када је изгледало да је завршио с одговором, Буш је кренуо у напад на ривала из партије.

– Не може се увредама доћи до председничке функције. Не могу се понижавати жене, Хиспаноамериканци, људи с инвалидитетом. Кога он заварава? – рекао је Буш поновивши раније ставове о Трампу.

Јавност у САД је критиковала Трампа који се прошлог месеца ругао новинару „Њујорк тајмса“ који има инвалидитет, што је Трамп касније негирао.

Блиц