Мирковић тражи оставку Вучића

Народни посланик Саша Мирковић позвао је данас председника Владе Србије Александра Вучића „да поднесе оставку и да се формира Влада националног јединства састављена од свих политичких странака или неокаљаних појединаца који ће спровести изборне радње под мониторингом Европске уније и представника Руске федерације“, јавља ТВ Бест.

„Вучић и остали извршиоци се страховито плаше да у наредних неколико месеци не изгубе изборе“, оценио је Мирковић и напоменуо да је свакодневно изложен претњама, али да неће више да ћути.

саса мирковиц, снс

mc.rs

Мирковић тврди да Вучић од њега „покушава да направи Горана Кнежевића“ и наводи да му то неће успети.

„Грађанска права у Србији су угрожена, јер ако ја, као народни посланик, ово кажем, замислите шта се дешава осталима“, нагласио је Мирковић, који је недавно напустио Српску напредну странку и формирао покрет „Јака Србија“.

„Дошло је до тоталног нестајања демократске државе и на сцени је невиђена аутократија“, указао је Мирковић, који сматра да „треба бојкотовати изборе све док се не створе основни услови за одржавање демократских избора“.

Ударци на слободу медија „довели су ме у позицију да морам да се борим за свој интегритет“, навео је Мирковић и оценио да је „избор тужилаца поново партијско постављање људи које води даље у аутократију“.

ФоНет