Бачка Паланка: ПОТРОШИЛИ 10 МИЛИОНА, ПА ПРЕKИНУЛИ ОБНОВУ Руинирани вртић постао окупљалиште лопова и наркомана

c2374b042c2b1ce287f17dca89054cc8
Обнова вртића „Бамби“ у Бачкој Паланци почела је 2013, када су побијени бетонски шипови јер је зграда тонула. Завршена је и поправка крова, али након уложених 10 милиона динара радови су стали.

Вртић “Бамби”, који је инспекција затворила пре пет година, у међувремену је потпуно опљачкан и девастиран. Овај вртић је једино обданиште у насељу Братство са 12.000 становника. Родитељи свакодневно одводе 120 малишана из овог насеља у друге вртиће, а на место у било ком вртићу у Паланци чека 180 деце.

– Требало је још завршити поправку инсталација и занатске радове, али нико не зна зашто је све прекинуто. Сад ће требати много више новца јер је све руинирано. Одговорни нису поставили чувара, па је ентеријер објекта покраден – каже Урош Малиновић, члан савета МЗ. Уговор о наставку санације вртића потписан је крајем 2014, али ни тада радови нису настављени.

– Било је много важних и неизоставних послова које смо морали да завршимо, а један од најважнијих у идућој години биће вртић „Бамби“ – обећава Александар Ђедовац, председник општине.

У међувремену „бели вртић“, како га зову Паланчани, постао је ругло насеља, а осим лопова који долазе да још нешто очерупају, окупљају се алкохоличари и наркомани.

– Грађани сумњају да је неком баш одговарало да лопови добију шансу да очерупају објекат. Јер да је неко заиста бринуо, давно би били постављени чувари – наглашава Малиновић

Блиц