Српска лига осула паљбу по неспособном министру Вербићу

66974b058090cb421134cafe206e97db

Поводом предлога министра просвете Срђана Вербића   да се обавезни изборни предмети веронаука и грађанско васпитање потпуно избаце из средње школе, а у основној изучавају свега четири, а не осам година као што је сада случај, Српска лига напомиње:
Господин Срђан Вербић се од ступања на ову функцију показао као човек недостојан исте, некомпетентан и недовољно кадар да се ухвати коштац са проблемима у овом по опстанак нације виталном министарству.

Паушалну оцену  Вербића, који наводи да се увођењем веронауке и грађанског васпитања појачала сегрегација ђака у школском систему, сматрамо лаичком и изјавом која је у складу са његовим досадашњим достигнућима, као министра.

Веронаука и грађанско васпитање су предмети који у својој бити доприносе развијању морала и толеранције, традиционалних вредности и доприносе бољем разумевању друштва и друштвених прилика. Наводи да у појединим мултиетичким срединама долази до сегрегације јер како је министар рекао једни иду на православну веронаку, други на исламску веронауку а трећи  на грађанско васпитање, од стране озбиљних људи морају бити протумачене као глупе или злонамерне.

Време је да господину Вербићу појаснимо да је време марксизма, обавезног за све прошло и да је у Србији нормално да деца из свих традиционалних верских заједница имају право да уче веронаку своје верске заједнице или/и грађанско васпитање.

Напомињемо да ће се  мандат министра Вербића памтити између осталог по:
константним штрајковима,  претњама отказима  штрајкачима који гладују, по коруптивним делима запошљавања партијског кадра, корупцији на тржишту уџбеника, настави без компијутера, блокираним рачунима на стотине школа, деци која немају ужину у школама до којих путују десетине  километара…

Стога сматрамо да се господину Вербићу никако не смеју дозволити и најваљени неразумни резови школског програма.

 

udzbenici_7_8_pravoslavni_katihizis

СЛ