Фазони и форе од 9. јануара

Нове епизоде култне серије за децу „Фазони и форе“ почеће са емитовањем 9. јануара премијерно на Радио-телевизији Војводине. Након више од 30 година имаћемо прилику да поново гледамо серију за децу „Фазоне и форе“, а аутор Љубивоје Ршумовић каже да се циљ нових епизода неће мењати.

 

„Ове Фазони и форе су рађени по истој шеми, као и пре 30 година. Значи циљ нам је исти, да децу и забавимо и едукујемо и да их научимо нечему. Углавном, мој напор био је углавном у томе да децу научим да апстрактно размишљају, значи не о овим свакодневним стварима о којима они знају више него ми одрасли, него да покушам да их уведем у игру са неким чудним стварима“, каже Ршумовић.

фазони и форе

Илустрација, youtube.com

Ново младо лице серије „Фазони и форе“ је и Андреа Хрчек, осмогодишња девојчица, која је једна од носилаца те приче.

„Глумила сам у „Фазонима и форама“ са Љубивојем Ршумовићем, Рашом Попов и Мирјаном Карановић. Било ми је лепо и глумили смо и стално су ми давали текст“, каже Андреа.

Родитељи који су дошли са децом у Тржни центар „Биг“, на дружење са екипом „Фазона и фора“ жељно ишчекују почетак емитовања нових епизода. Дружење са екипом серије „Фазони и Форе“, организовали су Уницеф и Цолор пресс група, а Љубивоје Ршумовић је и амбасадор Уницефа и борац за дечија права.

РТВ