Суботица: „Бојим се, убиће и мене и ћерку… „

Исповест Суботичанке Маргите Сич, која данима живи у страху од невенчаног супруга. Док су га последњи пут приводили, тукао ме је чак и пред полицијом

hro-13-margita-sic-iz-subotic_620x0

 

НЕ желим ништа друго сем да моја ћерка и ја живимо у миру, да не страхујемо да ће се он сваког тренутка појавити на капији и да ће да испуни своје најгоре претње.

Овим речима, плачући, почиње своју причу Суботичанка Маргита Сич (53), која од петка трпи малтретирање невенчаног партнера с којим је у вези две године, а протеклих годину дана живи заједно.

– Све је почело у петак, када сам га при повратку с посла из Опште болнице затекла код куће мртвог пијаног, попио је све што је дохватио – дрхтавим гласом прича Маргита. – Викао је због великог рачуна за струју. То му је био изговор да се напије. Није пио алкохол више од годину дана, а знајући да је веома агресиван када се напије, покушала сам да га смирим, да ништа не коментаришем, да се не свађам и пустим га да се отрезни. Није помогло. На све то попио је и „бенседин“, узео сав новац из куће, тражио ми кључеве од кола које нисам хтела да му дам јер нема дозволу и тако пијан не сме за волан, смрскао ми телефон и кренуо да ме удара. Да није било моје ћерке и пса да ми помогну, ко зна шта би било са мном…

Убрзо је стигла патрола полиције која га је убеђивала да се смири, а жени наложила да спреми његове личне ствари.

– Тада је ушао за мном и пред полицијом ме ударио лактом у стомак и тако ми избио ваздух – наставља жена. – Послали су га напоље, али чим је полиција окренула леђа он се поново вратио и лупао на капију. Тако је било целе ноћи и јутра.

Према речима преплашене жене, човек је у суботу направио инцидент на њеном радном месту, на хируршком одељењу Опште болнице, а потом је уништио и њен ауто.

– Поднела сам кривичну пријаву против њега, у полицији су се сви растрчали, сакупљали доказе и чињенице из архиве и формирали предмет. Иако су сви тврдили да ће сигурно бити задржан до почетка суђења, најмање 30 дана, он је пуштен после 48 сати – додаје видно исцрпљена. – Чим је изашао почели су да стижу позиви с непознатог броја, и то је трајало целе ноћи. Ово причам јер не знам шта да радим, а знам да се он на овоме неће зауставити. Много пута ми је рекао да уколико га оставим нећу више живети. Бојим се да ће тако и бити…

СУД: ИСТРАГА У ТОКУ

 

У Основном јавном тужилаштву у Суботици потврђено нам је да је кривична пријава поднета, али да се о предмету не може јавно говорити јер још није у процесу истраге. Одлука о задржавању доноси се на основу многобројних фактора, а суд и тужилаштво процењују да ли задржавање треба да се изрекне и колико дуго треба да траје.

 

Новости