Александар Вучић: Оне који ме критикују нервираћу још више, својим још већим радом

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је данас нормална и пристојна земља, и да је задовољан што и они који га критикују данас живе у бољој Србији.

Како је рекао, они сада у Србији смеју да говоре оно што пре три године нису смели ни да помисле да кажу.

Вучић је, одговарајући на питање новинара о емисији „Медији у Србији: хроника пропадања“, емитованој на Н1, рекао да никада мржња није, нити ће моћи да победи рад и да могу да раде шта год хоће и ништа им неће вредети.

„Народ који тешко живи зна да цени рад“, рекао је Вучић.

Премијер је казао да је у емисији приметио патолошку мржњу личне природе код једног дела људи који су фабриковали и измишљали све и свашта, и усмеревали мржњу према једној породици, користећи се при том парама грађана Србије.

„Нису рекли да сам крао паре, не знају шта да каћу. Тврде да сам нешто намештао у Фекетићу. Срам их било“, подвукао је Вучић.

„Срећан сам због њих, јер живе у бољој Србији, и све што данас смеју да казу нашим парама пре три године нису смели ни да помисле да кажу, а камоли да то њихови лопови плате. Србија је данас нормална и пристојна земља која ће тек да буде веома успешна“, подвукао је Вучић.

„Немам шта да им одговорим То најбоље говори о слободама у насој земљи и каквој диктатури живе. Поносан сам због тога на нашу Србију. Ја ћу њима да одговорим својим радом, оним што их највише нервира, а више од свега их секира то што радим и суботом и недељом, без обавезе убацивања картица, то што могу да радим више од свих“, рекао је Вучић.

С тим у вези је премијер најавио да ће сутра отворити шест трака аутопута од Панчевачког моста до моста Михајло Пупин, као и да ће за три дана отворити нових 23 километра на источном краку аутопута.

„Они нису само од Мишковића, већ и од Дулића и Дјиласа, стручњака који су нам остављали дефицит од 21, одсто правили свеце. Веома сам срећан због чињенице што радом можемо да одговоримо, а мржња убија оног што мрзи, а не онога што је предмет мржне. Ја њих много волим и урадићу да се они као грађани Србије осећају много боље и да виде колико Србији иде много боље него у време оних који су крали и отимали од грађана Србије“, истакао је Вучић.

„Ми смо демократска земља. То је нешто што је уобичајено и то је тако у демократским земљама, а сумњам да би то било и у онима које нам држе придике о томе. Ја се поносим тим степеном демократије који смо достигли“, нагасио је Вучић.

Танјуг