„Доста је било“: Власт контролише медије државним новцем

Подаци које је открио Савет за борбу против корупције показују да странке на власти троше огромне своте новца који припада грађанима Србије да би контролисале медије, спречиле критику и креирале лажну слику о стању у држави, саопштио је Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“.

Покрет захтева да се уведе потпуна транспарентност рада државних институција, јавних предузећа и предузећа са већинским државним капиталом, јер је то једини начин да се успостави контрола трошења јавног новца и његова очигледна злоупотреба.

Власт треба да одговори зашто је, рецимо, Прва петолетка из Трстеника имала медијски трошак од 13 милиона динара, или  због чега је на рекламу из Аеродрома Београд плаћено чак 235 милиона за четири године, из Петрохемије Панчево пет милиона или Електровојводине Нови Сад 121 милион, наводи се у саопштењу.

Покрет тражи да сви примери које је Савет навео буду испитани и оцењује да је ово само мали узорак механизма на који партократија исисава јавни новац из државе за своје интересе.

Н1