ДСС: Кирби развејао маглу о Бриселском споразуму

Демократска странка Србије саопштила је данас да је амерички амбасадор Мајкл Кирби изјавом да нормализација односа Београда и Приштине укључује и чланство Косова у Уједињеним нацијама развејао маглу којом Влада Србије обавија разговоре у Бриселу.

Кључни услов за пријем Србије у ЕУ јесте потписивање споразума о пуној нормализацији односа, то јест прихватање решења питања Косова и Метохије по формули Волфганга Ишингера „по моделу две Немачке“, који ће укључивати и улазак Косова у УН, наводи се у саопштењу.

дсс демократска странка србије

У ДСС сматрају да су Устав Србије, Кривични законик и воља грађана препреке доказаној спремности Владе Србије да испуни све захтеве Вашингтона и Брисела.

Те препреке власт покушава да отклони најављеном изменом Устава и одлагањем референдумског изјашњавања грађана о даљим евроинтеграцијама Србије, указала је ДСС.

Демократска странка Србије од државног руководства Србије тражи да Кирбију јасно саопште да ће Србија тражити помоћ од Русије и Кине и стављање вета у Савету безбедности на сваки покушај да Косово постане члан Уједињених нација.

Бета