Николић се опет кандидује за председника?!

Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да постоји могућност да се опет кандидује на председничким изборима и да би могао да победи и без СНС-а, али да му то не пада на памет.

„Чини ми се да сам у неким преломним тренуцима Србији био изузетно потребан и да се видело да сам много помогао, али ако све буде ишло како треба и не будем потребан, шта ћу ја овде“, рекао је он у интервјуу Спутњику, нагласивши да ће Србија одлучити ко јој треба, а ко не.

 

Tomislav-Nikolic1

Да ли ће бити кандидат СНС-а зависи, каже Николић, од разговора са премијером Александром Вучићем, али напомиње да ће му пре тога рећи да ли то жели или не.

„Ако бих био у оваквој здравственој ситуацији могао бих да се кандидујем. О томе ћемо разговарати Александар Вучић и ја – о томе да ли сам потребан Србији или нисам“, истиче Николић.

Са Вучићем, нагласио је, није ни у каквом сукобу.

Упитан да ли би био противкандидат Вучићу ако би се он кандидовао, Николић одговара да не би био противкандидат ни човеку из СНС-а кога никад у животу није видео.

„Не бих волео да победим, а да будем кандидат који се супротставио СНС-у. Мада, и та победа би могла да се оствари, али мени то не пада на памет“, каже и додаје да му је само битно да буде кандидат оних људи које цени, поштује и воли.

Николић наводи да је његова политичка каријера доведена до врха, те да је у најтежим околностима све у политици у Србији изборио, у околностима у којима би се многи други предали.

Како каже, желео је да победи јер је знао да Србија после тога мора да се промени и она се променила.

„Ако времена и даље буду тешка и ако треба пронаћи меру између утицаја Истока и Запада, ако треба помоћи влади да прође у том лавиринту, да се тај српски брод проведе, ја сам ту“, поручује Николић.

Каже и да СНС нема опозицију, јер је дошло до замора идеја, али истиче да не ваља када нема добре опозиције.

„Не ваља кад нема алтернативе. Живот без алтернативе није живот. Политичка сцена мора да рађа нови живот, иначе постаје бара“, закључио је председник Николић.

Танјуг,Спутњик