Љајић: Са СНС на изборе

Председник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић изјавио је да им је СНС први избор за коалициону сарадњу на предстојећим локалним и парламентарним изборима, а СПС други у колико се не направи договор са напредњацима.

СДПС би заједно са СНС учествовао на покрајинским и локалним изборима, а уколико такав договор изостане, СПС би била једна од странака са којима би разговарали о евентуалној коалицији, рекао је Љајић Танјугу.

расим љајиц министар

Бета (Милош Мишков)

„То сам више пута изјавио, али у овом тренутку ми не знамо какви су њихови планови“, додао је Љајић.

Према његовим речима, СДПС и СПС су на последњим покрајинским изборима ишли заједно и освојили више од 11 одсто гласова.

„То нам даје за право да и овог пута то сигурно поновимо. Веома сам јасан, отворен и транспарентан у том погледу, СНС је први избор, а СПС други уколико не направимо договор са СНС, рекао је Љајић.

Љајић очекује и да хапшење 80 осумњичених за најтеже малверзације у области финансијског криминала у полицијској акцији „Резач“ убрзо добије судски епилог, наводећи да политичари не би требало да се мешају у рад државних органа.

„Мислим да политичари не би требало да коментаришу оно што је посао надлежних, пре свега правосудних органа и полиције, верујем да ће цела истрага добити коначан судски епилог, а пре тога нико не би требао да се меша у поступак државних органа“, рекао је Љајић.

Према његовим речима, циљ је борба против корупције, стабилност у земљи и јачање демократских институција.

„Без јаких инсутитуција нема напретка нити опоравка земље“, нагласио је јуче Љајић, који је и министар трговине, туризма и телекомуникација, приликом отварања моста у Ивању, у чију је изградњу влада уложила 40 милиона динара.

Танјуг