ПУТИН: Нека нам у 2016. родитељи буду здрави, деца у топлом, а ослонац – наша историја

Russia's President Vladimir Putin makes his annual New Year address to the nation in Moscow December 31, 2014. REUTERS/Alexei Druzhinin/RIA Novosti/Kremlin

УСПЕХ целе земље зависи од рада свакога од нас, а историја наших очева и дедова помаже нам да достојно одговарамо на савремене изазове – указао је Владимир Путин у новогодишњој поруци сународницима.

Руски лидер је Нову годину посебно честитао припадницима Ваздушно-космичких снага који бране националне интересе на истуреним положајима“ у Сирији.

„Они показују вољу, одлучност и чврстину карактера који су типични за припаднике Оружаних снага Русије. Ти квалитети – нагласио је Путин – потребни су нам свуда, увек и у свему што предузимамо“.

Председник Руске Федерације одмах је додао: „Све нас повезују тежња да будемо од користи својој земљи и одговорност за њену судбину“.

Посебно је истакао: „У овој години која одлази, прославили смо 70 година од Велике Победе. За нас су велики пример наша историја, искуство наших очева и дедова, њихово јединство и снага духа у тешким временима. Они су нам помагали и помагаће и надаље да достојно одговоримо на савремене изазове“.

Путин је свим породицама у Русији пожелео: да родитељи буду здрави, деца у топлом, омладина да расте паметна и активна, а да љубав и разумевање свима буду ослонац.

Руски Далеки Исток већ је дочекао Нову годину, а шеф државе је позвао све да наздраве за успех у 2016-ој, за срећу, процват и благостање Русије.

Факти