Крвави дочек у Бајмоку, упуцан мушкарац

Полицијски саветник Мирољуб Коларић из Управе полиције МУП-а рекао је да су током прославе Нове године у Србији регистрована 36 прекршаја из области јавног реда и мира, да се у Бајмоку догодило убиство, док су 22 особе задобиле лакше телесне повреде.

Коларић је Танјугу рекао да је у Бајмоку испред једног угоститељског објекта, након расправе, једна особа испалила пројектил и погодила другу особу која је након указане лекарске помоћи подлегла повредама.

pistolj-pucanj-800x500_c

“Тужилац је то квалификовао као убиство, полиција зна идентитет извршиоца и тренутно се спроводе опсежне мере да се он пронађе и процесуира“, рекао је Коларић.

Он је ипак оценио да је током новогодишње ноћи био очуван стабилан јавни ред и мир и да није било „безбедносно интересантних догађаја који су могли да угрозе безбедност грађана и њихове имовине у већем обиму“.

Према његовим речима, дочек на отвореном простору на подручју Србије био је организован у 34 места где је било присутно око 60.000 посетилаца, а најбројније је било испред Скупштине Србије у Београду и у Новом Саду где се окупило око 12.000 људи.

Што се тиче прекршаја јавног реда и мира регистровано је укупно око 36 прекршаја, а том приликом су 22 особе задобиле лакше телесне повреде, истакао је Коларић додајући да се углавном ради о тучама.

“Полицијски службеници су довели више лица у службене просторије управо ради предузимања даљих мера из надлежности министарства везано за извршење прекршаја“, рекао је Коларић додајући да је евидентирано и 10 догађаја који је надлежни тужилац квалификовао као кривично дело, а у већини случајева ради се о имовинским деликтима.

Према његовим речима, синоћ око 21 час у Београду указана је лекарска помоћ особи због тешких телесних повреда нанетих оштрим предметом, али се не зна где је и на који начин та особа повређена јер није била комуникативна.

Он је истакао и да је на подручју града Смедерева евидентирана неовлашћена употреба ватреног оружја, да је том приликом нанета мања материјална штета на стамбеном објекту, али да тај догађај није имао последице по здравље и живот грађана.

“И поред више упућених апела од стране министарства која се односила на превенцију употребе пиротехничких средстава од нестручног руковања и употребе 25 особа је задобило повреде – 10 пунолетних и 15 деце и малолетних особа“, рекао је Коларић додајући да је 14 особа задобило лаке телесне повреде, пет лица теже, а за шест још нема квалификације степена повреде.

Према његовим речима, тако је у Новом Саду дошло до пожара на једном возилу, али пожар је угашен и нема повређених.

Танјуг