Током викенда захлађење, ледена киша и снег

Током викенда очекује се погоршање времена – у ноћи од суботе ка недељи и у недељу очекују се киша и снег, понегде и ледена киша, а у недељу после подне и ноћу стварање снежног покривача висине од пет до 15 сантиметара, упозорио је Републички хидрометеоролошки завод.

Како се наводи, у планинским пределима биће и снежних наноса.

нови сад магла хладно јутро време

РТВ (Снежана Лукић)

Према прогнози сутра ће бити умерено облачно и углавном суво, а у току ноћи јаче наоблачење с кишом и снегом, понегде и леденом кишом. Више падавина биће у јужним и централним крајевима. Дуваће слаб и умерен, југоисточни и источни ветар, у току ноћи у кошавском подручју јак. Најнижа температура биће од -10 до -4, највиша од -2 до 3 степена.

И у Новом Саду ће бити умерено облачно и углавном суво. У току ноћи наоблачење са слабим снегом. Најнижа температура -4, највиша 2 степена.

Према изгледима времена за наредних седам дана, у недељу ће бити облачно са снегом, ујутро и пре подне понегде још с кишом и леденом кишом. Више падавина биће у јужним и централним крајевима. У кошавском подручју и планинским пределима јак југоисточни ветар, у јужном Банату повремено олујни. Стварање снежног покривача, у планинским пределима са снежним наносима.

У понедељак ће бити ветровито, краткотрајни престанак падавина, а увече и ноћу ка уторку и у уторак киша и снег, понегде и ледена киша. У уторак слабљење ветра. Од среде мало топлије, повремена наоблачења са слабом кишом и снегом.

Танјуг