Убијен студент у Бајмоку

abaf763a0752cb4647680dea83baf813

Драган Марић (23) из Бајмока, студент графичког инжењерства и дизајна у Новом Саду, убијен је недалеко од бифеа „Вујо“ у центру Бајмока.

Према речима Бајмочана у њега је пуцано из ловачке пушке, али метак није био намењен њему, већ је Марић желео да помогне пријатељима који су дошли у сукоб са другим младићима.

– Драган је био диван младић, одличан студент, дечко за пример каквог би свако пожелео за сина. Чуо сам да су момак из другог друштва и други из Марићевог дошли у заваду и почело је кошкање. Младић је претио Марићевом другу и рекао да иде по ловачку пушку и да ће га убити, а када се вратио Драган је вероватно желео да помогне другу и случајно био мета у општем метежу. Преминуо је на путу до болнице, није успео да се избори са ранама – каже Бајмочанин из оближњег угоститељског објекта.
c79a123c84ae6acb95cccb66aa1fb99c
Само десетак метара даље уз пут остали су крвави трагови и локва крви. Локал у коме се славило је затворен до вечерас, а у другим бифеима сви препричавају младићеву трагичну судбину.

– Не знамо ко је пуцао, осим да је то момак из суседног Мишићева или околине. Много нам је жао Марића јер је био изузетан младић, добар и културан. Шта се ово дешава, у Бајмоку сваког викенда има најмање десетак туча, требало би појачати полицијски надзор – каже један од гостију у кафићу.

У кући Марића неверица и мук. Родбина, пријатељи, комшије и познаници долазе да Драгановој мајци Сањи и оцу Вељку изјаве саучешће. Занемели од бола једва проговарају.

– Да, био нам је једининац. Студирао је у Новом Саду, четврта година је био и дошао је због празника кући, да изађе са пријатељима. Знате, био је јако добро дете. Ми не знамо ништа, нико нам ништа није званично још рекао како се и шта се заправо догодило, ни у које време. Немамо шта да кажемо, осим да је бол неописива – каже отац.
06e28b9c6448b1c25a1cd17d29107fdf
Суботичка полиција није саопштила да се у Бајмоку догодило убиство коју је тужилац квалификовао као убиство, нити је могуће званично сазнати ко је пуцао у недужног младића.
Блиц