Драган Марковић Палма: Ја сам један од главних иницијатора да Србија уђе у Европску унију

Председник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине, Драган Марковић Палма поручио је да Србија неће дозволити да ЕУ одређује производне квоте за пољопривредне производе и позвао запедне амбасодоре да испуне обећање о уласку Србије у ЕУ.

Приликом обиласка унутрашњости цркве Светог Јована која ће бити отворена 26. јуна у Јагодини, Палма је рекао да је договор да Србија уђе у Европску унију направљен баш у Јагодини.

– Био сам један од главних инцијатора да Србија уђе у Европску Унију, тај договор је направљен у Јагодини, и никада од тога нећу одустати. Али исто тако подсећам оне који су ме тада, 2008. године убеђивали, амбасадори Немачке, Сједињених Држава, Велике Британије, Француске, говорећи ми тада да ће Србија за пет година ући у ЕУ, да је прошло 7 година и да смо ушли у осму годину – рекао је Марковић.

Он је најавио да ће Јагодина у наредне две, три године бити највећи индустријски центар.

– Имаћемо преко 15 страних фабрика и сви ће из Јагодине бити запослени, који желе да раде. Довели смо Русе, Кинезе, Италијане, Немце, Аустријанце и Французе. Сада Русија и Турска имају проблема, али ја сам са својим сарадницима разговарао са једним турским инвеститором који ће до краја године отворити текстилну фабрику у Јагодини, где ће бити запослено 800 људи. Веома сам срећан човек јер сам запослио 12 људи у италијанским фабрикама. Они ће од 10. јануара почети да раде – истакао је Марковић и додао да неће запошљавати у локалној самоуправи и јавним предузећима, иако у том сектору Јагодина има „1.266 запослених, а дозвољено је 1.306.“

Након тога, лидер Јединствене Србије се извинио становницима Качарева што „црква Светог Јована није завршена до Бадње вечери“ како је првобитно планирано.

– И даље се раде фреске што је веома захтеван посао. Договорио сам се са Владиком Шумадијским Јованом да освештање ове цркве буде 26. јуна – рекао је Палма.

– Желим да изразим протест због напада косовских Албанаца на Србе у Ђаковици који су дошли да прославе Бадње вече. Срби су морали да уз јаке полицијске снаге уђу у своју цркву и то је још један доказ да не постоји безбедност за Србе на Косову и Метохији. Очекујем од међународне заједнице да већ сутра реагује. Ми Срби који се бавимо политиком и цео српски народ честитали смо другим вероисповестима и Католички божић и Бајрам и увек ћемо тако радити, али то очекујемо и од других – рекао је синоћ Марковић.

Блиц