Бојан Пајтић: Не постоје услови за фер и поштене изборе

Председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић изјавио је данас да ће та странка на покрајинске и локалне изборе и на парламентарне, ако их буде, изаћи са онима који су спремни да потпишу да неће сарађивати с премијером Александром Вучићем.

„Приоритет су локални и покрајински избори. Важан је принцип, уколико се слажете са основним програмским идејама ДС-а, владавином права, европском Србијом, нећете улазити у коалицију са Александром Вучићем, тада можете бити потенцијални коалициони партнер ДС-а“, казао је Пајтић гостујући на телевизији Б92.

Он је навео да неће бити кандидат за председника покрајинске Владе у Војводини, али да ће бити кандидат ДС-а за председника Владе Србије.

Пајтић је додао да је разговарао с великим број интелектуалаца и представницима невладиног сектора који су предложили бојкот предстојећих избора због забринутости да избори неће бити поштени

„Не пада нам то на памет, борићемо се у немогућим условима, ићи ћемо од врата до врата. Не постоје услови за фер и поштене изборе, али нећемо да прибегнемо бојкоту“, казао је Пајтић.

Он је додао да ће на изборима у Војводини, покрајински одбор ДС-а бити у коалицији с покрајинским одбором Либерално-демократске партије која је на националном нивоу потписала коалициони споразум са Социјалдемократском странком Бориса Тадића.

Говорећи о рангирању ДС-а у анкетама о ставовима јавног мњења, Пајтић је казао да ДС у свим истраживањима прелази 10 одсто, „осим у оним које Вучић плаћа“.

Бета