Опрез у вожњи због леда и поледице

Јак мраз и јутарње ниске температуре сваку влажну деоницу пута претварају у лед, или изражену поледицу и поред интензивних интервенција путара и посипања критичних деоница, те Ауто-мото савез саветује опрез у вожњи.

Употреба зимске опреме обавезна је на свим путевима.

Магла, мокар коловоз и могућа поледица, разлог су да возачи брзину и вожњу прилагоде условима на путу и возе на безбедном одстојању од возила испред, како би на време могли да реагују и зауставе возило, саопштио је АМС С.

снег путеви зима поледица слетање слетео

РТВ (Јан Вало)

Возаче, према најавама метереолога, током дана очекује престанак падавина и пораст дневних температура.

Према информацијама ЈП „Путеви Србије“ на путевима И приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Суботице, Крагујевца, Зајечара, Ивањице.

На државним путевима ИИ приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до 5 цм на територији Врања, Мачве, Новог Пазара, Суботице, Бачке, Крагујевца, Зајечара, Крушевца, Ужица, Ивањице, Чачка.

На путевима ИИИ приоритета коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Врања, Ниша, Мачве, Новог Пазара, Суботице, Бачке, Крагујевца, Зајечара,Крушевца, Ужица, Пожеге, Ивањице, Чачка.

Према поседњим информацијама Управе граничне Полиције РС на нашим терминалима нема дужих задржавања путничких возила.

За време новогодишњих и божићних празника отворен је ГП Хоргош ИИ (Реске) само за путничка возила. Радно време овог граничног прелаза је од 07-19 часова искључиво за путничка возила.

На државном путу И А реда број 1, на деоници од петље „Север“ до петље Хоргош завршени су радови на уклањању чеоне наплатне станице.

Саобраћај је од 13 часова у потпуности нормализован на овом делу аутопута.

ЈП „Путеви Србије“ упозорава да је због влажних коловоза и појаве ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, могуће стварање поледице те апелује на возаче да прилагоде брзину кретања ситуацији на путу и примене максималан опрез у вожњи.

Танјуг, РТВ